De Business

Punem punctul pe știi

Camera de Comerţ sare în ajutorul copiilor deştepţi, dar săraci de la sate

miercuri, 22 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Camera de Comerţ sare în ajutorul copiilor deştepţi, dar săraci de la sate

Un eveniment caritabil şi surprinzător va avea loc la Iaşi la sfârşitul săptămânii viitoare, când  Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi va organiza „Balul Primăverii”. Acesta este un eveniemnt cu scop caritabil şi  doreşte să vină în ajutorul copiilor cu rezultate bune la şcoală, dar care nu au o situaţie financiară care să le permită accesul la o şcoală bună din Iaşi.

Iniţiatorul acestui proiect este Paul Butnariu, directorul Camerei de Comerţ, iar beneficiarii sunt copiii de la Asociaţia Pro ruralis şi cei de la Fundaţia Star of Hope. Asociaţia Pro Ruralis vine în ajutorul copiilor dotaţi intelectual de 16 ani de zile şi oferă burse elevilor care doresc să înveţe la o şcoală bună din Iaşi. Copiilor le este plătită cazarea la internat, mâncarea, costurile pentru fiecare copil pe lună la internat ajungând la o medie de 800 de lei. În prezent, la Pro Ruralis sunt înscrişi 96 de copii, la cele mai bune licee din Iaşi, copii care au media totală peste 9. Valoarea unei burse este de 800 de euro şi include şi asigurarea parţială a medicamentelor, a hainelor, a rechizitelor şi a altor produse de igienă. Sub motto-ul „Să întindem mâna inteligenţei”, asociaţia  a reuşit să convingă oamenii cu bani şi instituţiile din municipiu să ajute şi anul acesta.

„Beneficiarii acestui eveniment vor fi copiii din mediul rural incluşi în proiectul «Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligenţă superior dar fără posibilităţi materiale», desfăşurat de Asociaţia Pro Ruralis Iaşi. Invitaţii sunt oameni de afaceri de succes care, prin sprijinul direct şi concret, susţin ideea de salvare de la abandonul şcolar a copiilor inteligenţi din mediul rural, din judeţul nostru. Prin organizarea acestui eveniment, Camera de Comerţşi Industrie Iaşi are în atenţie activitatea a două ONG-uri iaşene care se dedică, constant şi cu efect real, proiectelor sociale: Pro Ruralis şi Star of Hope”, a precizat Dorina Hoţoleanu, preşedintele Asociaţiei Pro Ruralis Iaşi. Deoarece organizatorii încă nu au stabilit ziua şi ora acestui eveniment, vom reveni cu detalii în ediţiile următoare. 

 

 

Comentarii