Cătălin Moroșanu: drumul de la rugby, la Drept, la kickboxing până în politica de care e sătul

sâmbătă, 16 octombrie 2021, 11:43
2 MIN
 Cătălin Moroșanu: drumul de la rugby, la Drept, la kickboxing până în politica de care e sătul

Sportivul de 37 de ani care a scris istorie în kickboxing renunță la politică după trei mandate de consilier județean, două la Iași și unul la Galați.

Povestea lui Cătălin a început pe terenul de rugby. „Am fost victima bullying-ului la mine în clasă. Toți făceau mișto de mine că eram de la țară. M-am apucat de rugby pentru că aveam un coleg de clasă care avea un trening de la Poli Iași și toată lumea îl respecta”, își amintește acum.

După șase ani la Poli Iași, în prima divizie, mama l-a pus să aleagă între școală și sport. Iar Cătălin a ales să meargă pe calea învățăturii. „Așa m-am înscris la Facultatea de Drept și m-am lăsat de rugby. Am suferit foarte mult. Mama și-a dorit foarte mult să devin avocat, eu mi-am dorit să fiu polițist”.

Dar a pus sportul pe pauză pentru doar doi ani. „M-am înscris la o școală de kickboxing și după o lună am început să-i bat pe toți. Atunci am ajuns la avansați și după șase luni am fost la o preselecție de Local Kombat. M-am luptat cu un bodyguard imens, de doi metri, l-am învins p-ăla și toată lumea s-a mirat”, spune Moroșanu.

În 2019, după meciul cu Daniel Sam de la Cluj, Moroșanu a renunțat la sportul de performanță: „Sunt pensionar. Am stat și m-am gândit mult dacă să mai revin sau nu. Dacă am scris o pagină de istorie în kickboxing-ul românesc aș vrea să rămână așa, o imagine frumoasă”.

Chiar dacă încă mai luptă, Moroșanu și-a ales și o variantă de rezervă: a intrat în politică. În urma alegerilor locale din 2012 a devenit consilier județean în Iași, fiind ales pe listele PDL, iar în iunie 2016 a obținut un nou mandat de această dată din postura de membru al PNL. După 8 ani petrecuți la Iași, Moroșanu a schimbat orașul la alegerile de anul trecut. A candidat din partea PNL pentru un mandat de consilier judeţean la Galaţi și și-a adjudecat mandatul fără prea mari emoții, dar acum e gata să renunțe.

„Politica pentru mine a fost o aventură. O experiență de viață. Dacă mă uit în urmă, e foarte multă muncă, ai foarte multe dezamăgiri. Îmi doresc să-mi duc mandatul de consilier județean încă trei ani și planul meu este să ies din politică apoi”.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii