Chirica, după demisia lui Iordache: Este greu să spun dacă măsura este suficientă

joi, 09 februarie 2017, 17:00
2 MIN
 Chirica, după demisia lui Iordache: Este greu să spun dacă măsura este suficientă

Primarul Iașului și vicepreședinte PSD, Mihai Chirica, a salutat demisia lui Florin Iordache de la șefia Ministerului Justiției calificându-o drept "cam întârziată, dar necesară".

"E puțin cam întârziată, dar necesară dacă acest guvern vrea să își recapete încredere actului de guvernare. Era prognozabilă, s-a lungit prea mult, probabil foarte mult, probabil înspre decizia Curții Constituționale și în cele din urmă a venit aproape într-o notă de logică; nu trebuie să lungim foarte mult subiectul. Este foarte greu să spun (dacă măsura este suficientă), depinde de care parte vrei să faci analiza. Dacă privești din punct de vedere al declarațiilor președintelui Iohannis cu siguranță dumnealui iarăși va fi nemulțumit. Dacă privești din partea premierului Grindeanu va considera suficientă, necesară pentru a continua planurile de redresare a nivelului de încredere pe care trebuie să îl ofere populației prin planul de guvenare. Eu am spus de la început acest lucru, măsura trebuia luată la coborârea din avion pentru că ar fi comprimat foarte mult mișcările de stradă și ar fi adus oarecum o stare de normalitate", a afirmat Mihai Chirica.

"Cred că dacă este o victorie neapărat este o victorie a ţării, nici a străzii, nici a nimănui. Este o victorie a acestei ţări care a arătat tuturor că România este şi poate rămâne o emblemă în ceea ce înseamnă lupta împotriva unor excese care se pot manifesta atât în actul de guvernare, cât şi în celelalte decizii care sunt publice. Este un exemplu în ceea ce înseamnă lupta împotriva corupţiei, este un lucru care trebuie urmat şi probabil că la nivel european se va vorbi de bine", a mai afirmat liderul PSD.

b1.ro

Comentarii