Advertorial

Colegiul ”C. Negruzzi” Iaşi anunţă organizarea concursurilor judeţene pentru elevii de clasa a IV-a

miercuri, 18 martie 2015, 02:50
2 MIN
 Colegiul ”C. Negruzzi” Iaşi anunţă organizarea concursurilor judeţene pentru elevii de clasa a IV-a

Concursul de Limbă, Literatură şi Comunicare „Ionel Teodoreanu”, ediţia a XI-a, în data de 28 martie 2015, ora 9.00
Concursul  de Matematică „Traian Lalescu”, ediţia a XVI-a, în data de 29 martie 2015, ora 9.00

Iniţiate de şcoala noastră în anul 2000 (Concursul „Traian Lalescu” –   matematică), respectiv 2005              (Concursul „Ionel Teodoreanu”- limba română), în parteneriat cu ISJ Iaşi, cele două concursuri  au devenit repere importante în calendarul competiţional al învăţământului ieşean. Motivaţia organizării acestor concursuri este reprezentată de susţinerea performanţei ca premisă a excelenţei în educaţie printr-un demers de evaluare bine articulat – ştiinţific, metodic şi educativ – care valorizează competenţele specifice elevului de final de ciclu primar – achiziţii ştiinţifice, atitudini, valori.  

 Subiectele vor avea în vedere elemente de curriculum extins pentru clasele a III-a şi a IV-a, fiind concepute astfel încât să valorifice competenţa de exprimare scrisă, capacitatea de receptare, de explorare şi de valorizare a textului literar, originalitatea şi creativitatea micilor competitori la limba română, respectiv deprinderile de calcul, gândirea logico-matematică şi perspicacitatea elevului în domeniul matematic.

Interesul elevilor pentru concursuri va fi recompensat prin oferirea de premii în cărţi, diplome de participare şi materiale promoţionale cu însemnele Colegiului „Costache Negruzzi” Iaşi. În funcţie de nivelul performanţelor atinse la matematică şi/sau limba română,  elevii  pot beneficia de oportunitatea de a se înscrie în clasa a V-a la Colegiul „Costache Negruzzi” Iaşi.

Perioada de înscriere este 09-25 martie 2015, între orele 1000-1500, la secretariatul Colegiului. Informaţii suplimentare se pot obţine de la secretariatul instituţiei (telefon 0232210510) şi de pe site-ul şcolii (http://colegiulnegruzzi.ro).

 

Comentarii