Condamnări după o bătaie cu polonicul între soţi. „Îşi boieşte toată ziua unghiile”

joi, 27 ianuarie 2022, 03:00
3 MIN
 Condamnări după o bătaie cu polonicul între soţi. „Îşi boieşte toată ziua unghiile”

În Corneşti, la primul cântat al cocoşului, când satul abia începea să se dezmorţească, în gospodăria lui Mihai A. (66 de ani) era deja vânzoleală mare.

Furios pe partenera lui de viaţă, bărbatul pornise ameninţător spre ea să o bată, chiar acolo, în curtea casei în care locuiau. Nu era prima data în cei 17 ani de concubinaj, aşa că femeia a ştiut ce să facă. S-a refugiat în poiata găinilor, ţinând cu mâinile printre scânduri uşa de acces închisă, asfel încât agresorul să nu poată ajunge la ea. Apărarea l-a înfuriat însă şi mai tare pe bărbat, care a intrat valvârtej în casă, a înşfăcat un polonic şi s-a întors la femeie, pe care a lovit-o cu polonicul peste mâini până când aceasta nu a mai putut ţine uşa închisă. Iar odată ajuns la ea, nu s-a mai putut apăra. Bărbatul a pus-o la pământ, cu o lovitură de picior în abdomen şi apoi a polonicul a lovit-o sacadat în cap şi în zona superioară a corpului. Femeia a încercat să se ridice şi să fugă, dar chinul ei nu se terminase încă. Partenerul a prins-o de cap şi cu un deget îi apăsa puternic pe unul dintre ochi, în timp ce îi spunea „îţi scot ochiul ca să te omor”. Abia apoi i-a dat drumul şi, în timp ce ieşea din poiată i-a spus „când mă întorc, stăm noi de vorbă”.

Convinsă că ultima frază era o nouă ameninţare, femeia a solicitat ajutorul, la 112. În scurt timp, o ambulanţă a transportat-o la Spitalul de Neurochirurgie, unde a fost tratată. Din fericire, rănile provocate nu i-au pus viaţa în pericol, dar au speriat-o de moarte. Bărbatul a ajuns însă pe mâna anchetatorilor şi, pentru că suferă şi de o boală psihică, li s-a cerut şi psihiatrilor să îl expertizeze. Aceştia l-au întrebat de ce şi-a agresat concubina şi au observat că bărbatul evită un răspuns direct şi preferă să-i enumere defectele: “nu găteşte, pune praf de copt în friptură, eu muncesc la vie şi ea stă cu cracii în sus bine merci şi-şi boieşte unghiile; i-am crescut copiii, mi-a fost milă de ea, nimic nu ştie să facă, eu am luat-o în casa mea, iar ea şi-a bătut joc de mine”.

Presat să răspundă totuşi, a povestit că în dimineaţa incidentului a plecat la spital pentru că avea o programare şi, când a revenit acasă, a găsit ambulanţa “din senin picată la uşă, chemată de ea pentru mine, că cică nu ştiu ce am făcut”.

Judecătorii l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi un termen de supraveghere de doi ani. Dacă nu este de acord cu hotărârea magistraţilor, bărbatul poate depune apel.

Comentarii