De Sănătate

Punem punctul pe știi

Copilaş pe moarte de la apa din bloc la Iași

marți, 07 iunie 2016, 01:58
2 MIN
 Copilaş pe moarte de la apa din bloc la Iași

Un bebeluş a fost infectat grav cu E.coli de la apa din bloc. Medicii care au făcut ancheta spun că locatarii ar fi improvizat anumite lucrări la ţevile de la subsol, infectând apa. Verdictul anchetei DSP: bebeluşul cu sindrom hemolitic uremic adus săptămâna trecută la spital a fost îmbolnăvit de apa consumată.

 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili cauza îmbolnăvirii bebeluşului de la Vlădeni adus săptămâna trecută la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ cu sindrom hemolitic uremic. În urma probelor recoltate de epidemiologii DSP, cauza este legată de apa folosită în hrana acestuia, care este infestată cu bacteria E.coli. „Am luat probe de apă şi de alimente din locuinţa părinţilor. Cauza ar fi apa cu care a fost preparată hrana, care nu era bună pentru consum din cauza faptului că, în subsolul blocului, locatarii au făcut anumite lucrări la canalizare“, a precizat dr. Liviu Stafie, director al DSP.

Reprezentanţii DSP au anunţat Primăria şi medicii de familie pentru a lua măsurile necesare, dar şi pe cei de la Apa Vital pentru a schimba conductele de apă care, conform reprezentanţilor DSP, erau vechi de 30 de ani. Copilul se află în continuare în stare gravă, fiind internat în Secţia de Terapie Intensivă, aflându-se pe hemodializă de când a ajuns la spital. „Starea lui generală este în continuare alterată, fiind pe hemodializă. Merge destul de greu, pentru că funcţia renală este în continuare afectată. Va rămâne în continuare la ATI, iar totul depinde de cum evoluează, cum revine rinichiul la funcţiile normale. Fiecare evoluează în ritmul său, nu ne putem pronunţa asupra acestui aspect“, a precizat dr. Cătălina Ionescu, medic primar pediatru şi purtător de cuvânt al unităţii medicale. Copilul în vârstă de un an a fost adus de la Vlădeni în urmă cu o săptămână, fiind al şaptelea caz de bebeluş cu sindrom hemolitic uremic care a ajuns la spitalul din Iaşi, dar singurul provenind din judeţul Iaşi. 

Comentarii