Curs gratuit de învăţare a colindelor la parohia Toma Cozma din Iaşi

duminică, 22 noiembrie 2015, 11:26
3 MIN
 Curs gratuit de învăţare a colindelor la parohia Toma Cozma din Iaşi

Ca în fiecare an, alături de celelalte activităţi culturale aflate în desfăşurare la Parohia Toma Cozma, sărbătoarea Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina marchează începutul înscrierii copiilor și tinerilor de toate vârstele pentru Cursul gratuit de învăţare a colindelor, care se va încheia cu tradiţionalul Concert de Colinde susținut de cursanți.

Prima ședință a Cursului va avea loc vineri, 27 noiembrie, ora 17.00, având ca formator pe doamna Raluca Zaharia, Dirijor al Corului de copii Juniorii Operei al Operei Naționale Române Iași și mezzo-soprană în Corul Bisericii Toma Cozma. Înscrierile pentru Cursul de Colinde se fac la tel.: 0743.337.969 (Persoană de contact: Maria Ramona Zaharia).

Toţi cei interesaţi de colaborare şi implicare în activităţile pe care le Parohia Toma Cozma le desfăşoară, pot obţine informaţii suplimentare la tel.: 0741.706.602, 0761.621.994, e-mail:parohiatomacozma@gmail.com sau pe site-ul: www.parohiatomacozma.ro.

În zilele de 24 și 25 noiembrie a.c., Biserica Toma Cozma din Iaşi îmbracă haină de sărbătoare cinstind pe  Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina din Alexandria. Sărbătoarea hramului acestei parohii va debuta marți, 24 noiembrie a.c, la ora 17.00, când se va oficia Slujba Vecerniei, unită cu Litia oficiată în sobor, și va continua în ziua serbării, miercuri, 25 noiembrie, ora 8.00, cu Utrenia, Acatistul, Sfânta Liturghie şi pomenirea pentru ctitori şi pentru toţi cei răposaţi.

Toți pelerinii prezenți la sărbătoare vor primi un semn al iubirii creștine prin gustări și caserole cu alimente oferite cu drag. Cei care vor participa la aceste slujbe se vor putea închina şi la cele două icoane ale Sfintei Muceniţe Ecaterina, lucrătoare a multor fapte minunate de-a lungul timpului.

În plan administrativ, explică Părintele Paroh Mihai Mărgineanu, ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să întâmpinăm Sărbătoarea Hramului Parohiei noastre, cu mai multe împliniri printre care amintim realizarea sistemului de încălzire centralizat la casa parohială, dotarea cu scaune noi a sfântului lăcaș și înzestrarea sfântului altar cu două rânduri de veșminte preoțești. Iar pentru a împodobi în chip deosebit slujbele dedicate Sfintei Ecaterina, simbol a purității morale și ocrotitoare a multor mănăstiri, parohia noastră a adresat invitație maicilor de la Mănăstirea Copou și Mănăstirea Galata din Iași, care vor asigura răspunsurile corale. Invitația, care a fost primită cu bucurie în cele două obști monahale, dorește a pune în evidență importanța colaborării în plan liturgic între parohie și mănăstire cu reflexie misionară în comunitatea creștină urbană, în acest an, proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca an omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi.

 

Comentarii