IMAGINI Autorii masacrului de la Paris, IDENTIFICAŢI. Operaţiune de amploare a poliţiei franceze la Reims

joi, 08 ianuarie 2015, 01:00
3 MIN
 IMAGINI Autorii masacrului de la Paris, IDENTIFICAŢI. Operaţiune de amploare a poliţiei franceze la Reims

Doi franco-algerieni sunt în vizorul poliției în urma atacului comis miercuri la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, relatează Le Point în pagina electronică.

1.00 Operaţiune a poliţiei la Reims vizând suspecţi de comiterea atacului de la sediul Charlie Hebdo

O operaţiune de amploare a unităţii de elită a poliţiei franceze pentru arestarea unor suspecţi de comiterea atentatului împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo era în curs de desfăşurare, miercuri seara, la Reims (nord-est), a anunţat pentru AFP un ofiţer.

Fie suspecţii vor reuşi să fugă, fie ar putea avea loc un schimb de focuri, a declarat pentru AFP un ofiţer al unităţii de elită Raid, îndemnând jurnaliştii prezenţi la faţa locului să dea dovadă de "mai multă prudenţă".

00.40 O operatiune de amploare a politiei pentru prinderea suspectilor este in desfasurare la Reims, a anuntat un ofiter al unitatii RAID.

00.05 Saïd si Cherif Kouachi, principalii suspecti, s-ar afla in orasul Reims (130 km est de Paris), unde unitatea antiterorista a politiei franceze se pregateste sa efectueze un asalt, scrie Le Point.

Cartea de identitate a suspectului Said Kouachi

Potrivit informatiilor Le Point, suspectii au fost localizati in apropiere de Reims, in cartierul Crucii Rosii. Un elicopter se afla in zona, iar o operatiune a unitatii RAID ar fi iminenta, noteaza publicatia citata.

Viceprimar Paris: Teroriştii i-au executat pe rând pe caricaturiştii revistei Charlie Hebdo

Teroriştii i-au strigat pe nume pe caricaturiştii revistei satirice Charlie Hebdo şi i-au executat unul câte unul, împuşcându-i în cap, dezvăluie viceprimarul Parisului Patrick Klugman, într-o declaraţie făcută pentru postul american ABC News.

"Cei doi criminali au intrat în timpul şedinţei de redacţie, i-au strigat pe nume pe caricaturişti, i-au luat de-o parte şi i-au executat împuşcându-i în cap", a declarat Patrick Klugman, viceprimarul Parisului responsabil de Relaţiile Externe.

MIERCURI, 7 IANUARIE

23.10 Cei trei suspecti au fost identificati, anunta Le Point. Fratii Saïd si Cherif K au fost identificati dupa cartile de identitate gasite de anchetatori in masina Citroën C3 pe care atacatorii au abandonat-o in apropiere de statia de metrou Porte de Pantin. Complicele lor, Amid M, care le-a servit drept sofer, este un om al strazii de 18 ani.

La mai putin de opt ore de la atacul sangeros asupra redactiei ziarului Charlie Hebdo, cei trei atentatori au fost identificati de catre brigada criminala, noteaza Le Point. Este vorba de doi frati cunoscuti de serviciile de informatii si de un tanar plasat sub supraveghere de catre autoritati.

Nascuti la Paris, in arondismentul 10, fratii Said si Cherif K, de 34 si respectiv 32 de ani, au "un profil de mici golani care s-au radicalizat", a afirmat o sursa din politie citata de Le Point.

22.49 Cei doi bărbați suspecți de 32, respectiv 34 de ani sunt originari din Pantin, o suburbie a Parisului, și au revenit din Siria în vara anului trecut.

Unul dintre suspecți a fost judecat în 2008 în urma destructurării filialei irakiene "al 19-lea arondisment" din Paris. El a fost arestat în 2005 în timp ce se pregătea să plece la Damasc.

În perioada 2003-2005, această organizație ar fi încurajat zeci de tineri francezi să plece la lupte în Irak.

Al treilea suspect căutat este un om al străzii născut în 1996, relatează Le Point.

Cel puţin 12 persoane au fost ucise, iar alte patru au fost rănite într-un atac, miercuri, la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, un atac de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Franței, Francois Hollande, drept un "atentat terorist". (Mediafax)

CITEȘTE ȘI:

MASACRU la sediul unui ziar din Paris: Cel putin 12 morti si 11 de raniti

Comentarii