Două studente de la UAIC pleacă o lună în Italia

marți, 13 iunie 2017, 14:15
1 MIN
 Două studente de la UAIC pleacă o lună în Italia

Două studente ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi sunt câştigătoarele de anul acesta ale bursei de studiu „Loredana Battaglia“. 

Elena Lovin şi Ştefania Muntean, înscrise în anul al II-lea la Facultatea de Litere, la specializarea Limba şi literatura Italiană, au fost cele premiate. Bursele sunt oferite de Asociaţia Alba şi de familia Battaglia celor două studente şi reprezintă posiblitatea de a studia timp de o lună la Universitatea pentru Străini din Perugia, Italia.

Cele două studente au fost premiate în cadrul unei ceremonii organizate la Lectoratul italian al Facultăţii de Litere, duminică, 11 iunie, în Sala „Eugen Coşeriu“ din Corpul R. Diplomele au fost înmânate de Daniele Battaglia, directorul asociaţiei din Roma, Italia. „Familia Battaglia şi Asociaţia ALBA oferă burse studenţilor de peste zece ani, până în prezent fiind oferite 23 de burse de studiu în memoria Loredanei Battaglia, fost lector italian al Facultăţii de Litere, secţia Limba şi literatura italiană“, a declarat conf.dr. Mirela Aioane, coordonatorul evenimentului, care a ajuns la cea de-a zecea ediţie.  

Comentarii