Maeştri ai literaturii poliţiste, în prima şi a treia sâmbătă din fiecare lună

„Enigmă la mansardă”, de Rodica Ojog Braşoveanu

vineri, 19 februarie 2016, 02:30
2 MIN
 „Enigmă la mansardă”, de Rodica Ojog Braşoveanu

Ziarul de Iaşi vă oferă, în prima şi a treia sâmbătă din fiecare lună, literatură poliţistă de calitate, semnată de autori români şi străini. Printre ei: Rodica Ojog Braşoveanu – marea doamnă a literaturii poliţiste autohtone, Raymond Chandler, Paolo Crimaldi sau Andrea Camillieri.

Cine l-a ucis pe batranul profesor al carui cadavru este descoperit intr-o mansarda? Tanara lui sotie sau amantul ei? Fiul ilegitim, mama sau vreun amic al acestuia? Din colectia de numismatica a victimei lipsesc cateva monede foarte valoroase. Criminalul sau altcineva a furat si un desen de Ingres, pe care l-a inlocuit o reproducere.

Rodica-Ojog Brasoveanu, romanciera de calibru, stie sa creeze piste false. insa, la sfarsitul povestii, isi rasplateste cititorul cu dezlegarea enigmei.

DESPRE AUTOR

Rodica Ojog-Braşoveanu (28 august 1939, Bucureşti – 2 septembrie 2002) a fost o scriitoare de romane poliţiste din România. A urmat primele clase la şcoala „Maison de Francais” şi şi-a continuat studiile la liceul „Domniţa Ileana” (astăzi Liceul „Eminescu”). A început apoi cursurile Facultăţii de Drept din Bucureşti, dar, după doi ani, în 1956, a fost exmatriculată pe motive politice. După un an de muncă necalificată la fabrica de medicamente Galenica, a reluat studiile de drept, de data aceasta la Iaşi. După finalizarea studiilor a început să profeseze avocatura. În 1969 a debutat cu un scenariu de televiziune, iar primul roman poliţist, Moartea semnează indescifrabil, l-a scris la insistenţa soţului ei, actorul Cosma Braşoveanu, şi l-a publicat in 1971. După şapte ani de practică a renunţat la avocatura şi s-a dedicat în întregime scrisului. Până în 1999, a publicat 35 de romane, în majoritate poliţiste, dar şi câteva istorice şi unul ştiinţifico-fantastic. Este considerată, în mod unanim, marea doamnă a literaturii poliţiste române.

De sâmbătă, 5 martie 2016, la chioşcurile de presă, numai cu Ziarul de Iaşi: ”Enigmă la mansardă” de Rodica Ojog Braşoveanu.

Pret: 12 lei

PARTENER

Comentarii