Femeie cercetată după ce în toaleta din curtea casei sale au fost găsiți doi nou-născuți morți

miercuri, 07 octombrie 2015, 15:11
2 MIN
 Femeie cercetată după ce în toaleta din curtea casei sale au fost găsiți doi nou-născuți morți

O femeie de 39 de ani din județul Vrancea este cercetată de polițiști după ce în toaleta din curtea casei sale au fost găsiți doi nou-născuți morți, cercetările în acest caz fiind declanșate în condițiile în care aceasta a ajuns la spital unde medicii au stabilit că născuse recent. 

Potrivit anchetatorilor, femeia a venit, marți, la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” din Focșani, unde în urma unui consult medicii au stabilit că aceasta născuse recent.
 
Astfel, conducerea spitalului a sesizat Poliția, care a declanșat cercetări în acest caz.
 
”Marți, poliţiştii au fost sesizaţi că la Spitalul de Urgenţă «Sfântul Pantelimon» din Focşani a fost internată o femeie în vârstă de 39 ani, din comuna Rugineşti, care prezenta semne de naştere recentă, existând posibilitatea ca aceasta să fi născut şi să fi abandonat fătul”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vrancea, Cătălina Murariu.
 
Conform sursei citate, în urma verificărilor, în toaleta din curtea casei femeii au fost găsiți doi nou-născuţi morți, pe trupurile cărora nu existau semne vizibile de violenţă.
 
Trupurile neînsuflețite au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Vrancea pentru necropsie, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru uciderea sau vătămarea nou-născutului de către mamă.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului ”Sfântul Pantelimon” din Focșani, Alina Cosma, femeia a ajuns la unitatea medicală marți, fiind trimisă de medicii de la spitalul din Adjud. Ea le-a spus cadrelor medicale că ar fi făcut un avort.
 
”Medicul ginecolog a observat pe masa de consult că este vorba despre o placenta mare, matură și de o hemoragie care indică nașterea, și nu un avort. Medicul a concluzionat, în urma consultului, că a fost o naștere la termen sau aproape de termen. În privința nou-născuților, concluziile aparțin medicilor legiști”, a declarat, miercuri, Alina Cosma.
 

În prezent, femeia este internată în Spitalul Județean de Urgență din Focșani, urmând să fie externată joi.  

 

Comentarii