VIDEO Primul accident pe primul limitator inteligent de viteză montat în premieră în România în urmă cu o zi

joi, 09 mai 2024, 17:16
1 MIN
 VIDEO Primul accident pe primul limitator inteligent de viteză montat în premieră în România în urmă cu o zi

Un accident s-a produs în apropierea limitatorului de viteză inteligent montat în Snagov. Noul dispozitiv dispune de senzori montați în asfalt, care detectează vehiculele ce depășesc viteza legală în preajma trecerii pentru pietoni. Atunci când se depășește viteza, limitatorul se ridică, iar când șoferii încetinesc, coboară.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu mașina strivită, iar șoferii au bănuit că evenimentul de circulație s-a produs din cauza acestui nou dispozitiv.

Inspectoratul de Poliție Ilfov transmite, printr-un comunicat, că accidentul s-a produs din cauza vitezei cu care circulat șoferul în zona de presemnalizare:

La data de 8 mai a.c., în jurul orei 5:09, în zona unde este montat un limitator de viteză inteligent respectiv D.J 101B, la km 23 + 450 din localitatea Ghermănești, s-a produs un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, context în care, un conducător auto în vârstă de 48 de ani, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, împrejurare în care a intrat în stâlpii separatori din zona de presemnalizare și delimitare a sensurilor de mers, iar ulterior cu un indicator rutier de pe trotuar. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. În cauză, polițiștii rutieri din Snagov au aplicat față de bărbatul respectiv o sancțiune contravențională conform O.U.G. 195/2002 cu amendă în valoare de 990 de lei.

Camerele de supraveghere din apropierea limitatorului de viteză inteligent au surprins momentul în care șoferul face accidentul de pe strada unde a fost montat și se oprește într-un semn.

Sursa: b365

Comentarii