VIDEO Situație jenantă la Cluj: o polițistă a pulverizat spray lacrimogen în colegul ei în timp ce acesta imobiliza un infractor

joi, 09 mai 2024, 18:14
2 MIN
 VIDEO Situație jenantă la Cluj: o polițistă a pulverizat spray lacrimogen în colegul ei în timp ce acesta imobiliza un infractor

O polițistă din Cluj a fost filmată pulverizând spray lacrimogen în fața colegului său, în timp ce acesta încerca să rețină un individ suspectat că ar fi agresat trei copii.

Imaginile, surprinse de un martor ocular și apoi distribuite pe internet, au stârnit reacții puternice din partea publicului și au ridicat întrebări privind modul de intervenție al forțelor de ordine, relatează Ziua de Cluj, citat de Libertatea.

Potrivit relatărilor, cei doi polițiști clujeni au intervenit pentru a opri un individ bănuit că ar fi agresat niște copii, dar acesta a continuat să manifeste un comportament violent chiar și în prezența autorităților. În timp ce unul dintre polițiști încerca să-l imobilizeze, colega sa a folosit spray lacrimogen.

Martorul care a filmat scena a relatat că bărbatul agresiv a lovit din nou unul dintre copii chiar în fața polițiștilor, iar reacția celor doi agenți a fost surprinzătoare. „Siguranță și încredere. Bărbatul a bătut niște copii de 15 ani pe care nu îi cunoștea, iar trecătorii au oprit o mașină de poliție. De față cu Poliția, bărbatul a lovit din nou unul dintre copii iar urmările au fost prezentate în clip”, a spus martorul care a filmat întreaga scenă.

Comentariile ulterioare la adresa polițistei au fost critice, mulți exprimându-și dezamăgirea față de modul în care s-a acționat în situația respectivă: „Asemenea polițistă nu are ce căuta în sistem, colegul ei încearcă să-l imobilizeze ea dă cu spray”/ „Oare polițista din filmare are ceva calificare sau numai de dat cu spray-ul?”/ „Asemenea polițiști, vai mama lor, nu sunt în stare să imobilizeze un recalcitrant…să se lase de meserie, nu e de ei”.

Conform polițiștilor, bărbatul agresiv a fost reținut și internat la o unitate medicală de specialitate. „În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar persoana în cauză a fost internată la o unitate medicală de specialitate”, a anunțat IPJ Cluj.

Comentarii