FOTO: Botezul aeronavei Blue Air de pe ruta Iaşi – Paris, cel mai reuşit din lume

miercuri, 11 noiembrie 2015, 02:58
2 MIN

Clasamentul a fost făcut de cititorii unui influent site de profil cu acoperire mondială. Tortul de lansare a cursei a fost însă pe locul şapte.

Botezul aeronavei Blue Air care operează pe ruta Iaşi – Paris a fost declarat cel mai reuşit, de către cititorii unui site de specialitate. Site-ul www.anna.aero, un influent portal specializat de ştiri şi analize aeronautice cu acoperite mondială, a oferit cititorilor săi posibilitatea de a vota arcul de apă făcut cu ajutorul a două autospeciale de pompieri cu care au fost „botezate“ zborurile inaugurate în programul de toamnă al aeroporturilor.

Pe primul loc s-a clasat cursa Iaşi – Paris, care a primit 40% dintre voturi, urmată fiind de cursa Tarom Iaşi – München, votată de 28% dintre cititorii site-ului. Podiumul a fost completat de cursa United Airlines care leagă oraşele New York şi Akron – Ohio. Cursa Air Moldova între Chişinău şi Odessa, inaugurată tot la sfârşitul lunii trecute, s-a clasat pe locul 8, cu 2% din voturi.

„Peste unul din trei voturi date în Fire Truck Water Arch partea întâi au fost acordate pentru această splendoare de jet de apă de pe aeroportul Iaşi din România. Adunând aproape 350 de voturi, cel mai apropiat concurent a fost… ei bine… el însuşi. În realitate, Iaşul a primit aproape 70% din voturi. Akron, care a câştigat competiţia Tortul Săptămânii, a fost al treilea, la mare distanţă“, este comentariul care însoţeşte fotografia plasată pe site-ul www.anna.aero.

Prin tradiţie, inaugurarea unei noi curse aeriene se sărbătoreşte cu un tort simbolic. Tortul american, aferent cursei New York – Akron a obţinut 31,47% din voturi. Tortul prezentat de ieşeni pentru cursa Tarom Iaşi – München, reprezentând o valiză, s-a clasat al şaptelea, cu 3,13% din voturi, iar cel prezentat la cursa Iaşi – Paris, cu un joben şi un baston din marţipan, a obţinut doar 2,25% din voturi, plasându-se pe locul 8.

Comentarii