FOTO: Demolare cu scandal! Clădire ce trebuia, teoretic, consolidată – la pământ

luni, 27 aprilie 2015, 01:58
2 MIN

O asociaţie de proprietari o acuză pe fiica unui cunoscut medic ieşean de abuzuri în derularea unor lucrări de construcţie. Asociaţia ADEC a depus un memoriu la Inspectoratul de Stat în Construcţii prin care cere instituţiei sistarea lucrărilor demarate de Iulia Crumpei în str. Nicolae Gane.

Potrivit proprietarilor din zonă, reprezentaţi de avocata Sandra Grădinaru, beneficiarul nu deţine autorizaţie de construire conformă cu lucrările efectuate. „Au­torizaţia a fost obţinută pentru consolidare şi compartimentare, iar beneficiarul a demolat toată construcţia şi ridică una nouă fără autorizaţie“, se arată în memoriu, prin care asociaţia solicită suspendarea executării lucră­rilor.

Reclamanţii susţin că nu există niciun act tehnic pentru demolare şi realizarea unei noi construcţii. Mai mult, aceştia spun că fosta construcţie a fost demolată deşi se află în „interiorul perimetrului de protecţie a valorilor istorice şi arhitecturale istorice“. „În timp ce pentru un om de rând care de­mo­lează o construcţie fără autorizaţie şi construieşte una nouă tot fără auto­ri­zaţie vin 10 controale, i se sistează lucrările şi primeşte amenzi ustură­toa­re, alţii nu sunt deranjaţi de vreun control nici după zeci de sesizări scrise şi telefonice. Se demonstrează încă o dată că prin pile poţi să faci ce vrei“, a acuzat avocata Sandra Grădinaru.

O altă pro­blemă sesizată de aceasta este că noua construcţie care ar urma să fie ridicată în zonă se află la 65 cm de blocul Asociaţiei ADEC. Avocata a susţinut că nu au fost luate măsuri în ciuda faptului că s-au depus numeroase sesizări la autorităţi. Beneficiarul lucrării nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri pentru a-şi exprima punctul de vedere.
 

Comentarii