IMAGINI: Au apărut primele fotografii cu zăganul Adonis în România

joi, 28 iulie 2016, 12:04
1 MIN

Primele poze cu zăganul Adonis în România, specie de vultur care nu a mai fost confirmată în țara noastră de mai bine de 80 de ani, au fost realizate de biologii de la Societatea Ornitologică Română (SOR).

Biologul Sebastian Bugariu și ecologul Cristi Domșa au fost "norocoșii" care au văzut și au fotografiat pasărea.

Zăganul Adonis a ajuns în România din Cehia, printr-un program de înmulțire din captivitate, fiind eliberat în 2014 în Masivul Central Francez, într-un proiect european de reintroducere a zăganilor.

"De când Adonis a ajuns în România, SOR este în legătură cu coordonatorul elvețian al proiectului și omologii de la LPO France, organizație care are în plină desfășurare un proiect de reintroducere a zăganilor, proiect din care face parte și Adonis. Adonis a plecat apoi prin toată Europa — Belgia, Germania, Elveția, Franța, Austria, Slovacia, Polonia, Belarus, Ucraina și, acum, România. Coordonatorul elvețian a luat legătura cu Ciprian Fântână (SOR) și a semnalat faptul că emițătorul păsării transmitea date din aceeași locație, ceea ce însemna că e posibil să fi apărut probleme", se arată în comunicatul SOR.

Traseul său poate fi observat online pe hartă.

agerpres.ro

Comentarii