Incendiul din Vișan a scos la iveală un număr impresionant de pachete de țigări de contrabandă

joi, 18 decembrie 2014, 16:06
2 MIN
 Incendiul din Vișan a scos la iveală un număr impresionant de pachete de țigări de contrabandă

Acoperişul unei case din localitatea ieşeană Vişan a fost cuprins în această dimineaţă de flăcări. Oamenii au sunat la timp la 112 şi pompierii s-au îndreptat rapid spre localitatea respectivă. Însă, din cauza drumului foarte prost, pentru a fi siguri că nu vor întârzia foarte mult şi că vor fi complet echipaţi, au fost nevoiţi să trimită trei autospeciale.

UPDATE 16.06

Casa cuprinsă de flăcări era plină de ţigări de contrabandă, ascunse în toate ungherele, inclusiv în zona podului în care a izbucnit focul. Poliţiştii au fost chemaţi la faţa locului. Două furgonete parcate în faţa locuinţei au fost percheziţionate. Şi în acestea s-au găsit saci plini de pachete de ţigări. Poliţiştii prezenţi la faţa locului au estimat că au fost găsite peste 500 de mii de pachete de ţigări.

Casa a fost închiriată de nişte cetăţeni din Republica Moldova. Chemat la faţa locului, proprietarului casei i s-a făcut rău, fiind chemată la faţa locului un echipaj de la Ambulanţă.

Mai multe detalii şi imagini, în ediţia de mâine a Ziarului de Iaşi

UPDATE

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au precizat că focul nu se manifesta violent şi că flăcările au putut fi ţinute sub control, dar că a fost necesară intervenţia mai multor echipaje. Nu s-a precizat care a fost cauza izbucnirii incendiului.

Precizăm că în zonă astăzi condiţiile meteo şi de trafic au fost foarte bune. Însă dacă ar fi nins sau ar fi fost gheaţă, cu siguranţă s-ar fi produs o tragedie, pompierii ajungând mult mai greu la locul în care ardea casa. Acesta trebuie să fie un semnal de alarmă pentru autorităţi.

Comentarii