Inginerii Porsche de la Cluj dezvoltă software pentru creşterea gradului de digitalizare a maşinilor

luni, 25 iulie 2016, 01:50
3 MIN
 Inginerii Porsche de la Cluj dezvoltă software pentru creşterea gradului de digitalizare a maşinilor

Inginerii Porsche Engineering Cluj-Napoca lucrează la dezvoltarea unor proiecte de software care fac să crească gradul de digitalizare a automobilului, acestea având şanse să fie integrate în viitorul model de autoturism Panamera, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Malte Radmann, Managing Director Porsche Engineering Group GmbH, a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că pentru subsidiara locală se caută tineri ingineri de software şi ingineri mecanici talentaţi, care să deţină cunoştinţe tehnice în domeniu.

„Porsche Engineering Cluj-Napoca, subsidiară înfiinţată în 2015, îşi propune completarea echipei, ajungând la 20 de ingineri de software şi ingineri mecanici, până la finalul acestui an. Căutăm tineri ingineri de software şi ingineri mecanici talentaţi, care să deţină cunoştinţe tehnice în domeniu, să fie pasionaţi de ingineria auto. Să fie deschişi către provocările din domeniul mobilităţii şi al dezvoltării de autovehicule, care fac să crească gradul de digitalizare a automobilului. Suntem într-un moment de cotitură al industriei auto, în care aceasta se regândeşte, se reinventează şi vorbim de mobilitate electronic, digitalizare, conectivitate, aspecte noi care capătă o importanţă deosebită“, a spus Radmann.

Dirk Lappe, Managing Director Porsche Engineering Group GmbH, a declarat la rândul său în aceeaşi conferinţă de presă că într-o eră a digitalizării, tot oamenii vor fi cei care vor duce lucrurile mai departe. 

„Din punct de vedere al dezvoltării, ne concentrăm pe sisteme şi derivate, care se referă la dezvoltarea de maşini şi sisteme, a părţilor din maşini, apoi avem partea de testare, care începe în lumea virtual şi continuă la centrul de testare al maşinilor din Italia. Lucrăm pe partea de digitalizare, mobilitatea electronică şi comunicarea între maşini. Megaten­dinţele din industria auto merg spre soluţii privind asistenţa şoferului, pe condus autonom, mobilitatea electronică, dar trebuie să lucrăm şi la dezvoltarea automobilelor, la şasiu, trenuri de rulare şi alte componente. În urma acestor tendinţe, partea de dezvoltare de software din industria auto explodează. Dezvoltarea de soluţii noi de software va fi rolul noului nostru centru din Cluj-Napoca, ne trebuie şi ingineri de software, dar care au o perspectivă clară despre industria auto, iar ceea ce dezvoltăm aici are şanse mari să ajungă pe viitorul model Panamera, pe stradă“, a spus Lappe.

Compania îşi doreşte să se implice activ în mediul academic din domeniul ingineriei auto, semnând deja un parteneriat pe termen lung cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), care va rezulta în lansarea, anul viitor, a unui program de masterat în inginerie auto, fiind, de asemenea, iniţiate discuţii cu Universitatea „Babeş-Bolyai“ (UBB).

În afara programului de masterat în inginerie auto, parteneriatul dintre Porsche Engineering şi UTCN, care vizează atât studenţii din ultimul an, cât şi studenţii masteranzi, va consta în prelegeri şi seminarii specializate, susţinute de inginerii cu experienţă ai Porsche Engineering. În plus, studenţii cu cele mai bune rezultate la specializarea inginerie auto vor primi 25 de burse din partea companiei.

Subsidiara din Cluj-Napoca a Porsche Engineering este cea de-a şasea filială a companiei, completând gama de servicii furnizate de celelalte unităţi din Weissach şi Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga (Cehia), Shanghai (China) şi Nardò (Italia).

Porsche Engineering Romania este specializată pe dezvoltarea de software şi pe transformarea digitală a automobilelor, cu o preocupare constantă pentru dezvol­tarea integrală a autovehiculului. Porto­foliul de servicii al subsidiarei locale variază de la dezvoltarea de software şi funcţii digitale noi pentru automobile, până la activităţi ulterioare precum simulare şi construcţie.

Porsche Engineering Group GmbH, cu sediul central în Weissach (Germania), este un furnizor de servicii premium de inginerie pentru industria auto, pentru industria de componente auto şi alte sectoare.

Comentarii