Locatarii au tot reclamat un copac care se înclina până când acesta a căzut peste o maşină

joi, 11 decembrie 2014, 02:57
2 MIN

Un ieşean şi-a găsit maşina în parcare zdrobită de un arbore, în cartierul Dacia.

Ieri la amiază, un arbore putrezit a căzut chiar pe maşina acestuia, un autoturism Skoda Fabia, parcat între blocuri. Arborele a mai atins uşor şi un Opel, parcat chiar lângă Skoda, dar avariile au fost mici în comparaţie cu celălalt autoturism. Maşina Skoda a fost avariată în proporţie de 40%: crengile au spart parbrizul, cupola, şi geamurile portierei din dreapta. Fratele proprietarului a precizat ieri că locuitorii blocului din apropierea parcării au sunat la Primărie pentru a tăia copacul deoarece era putred.

“Un locatar din bloc mi-a spus că a făcut o cerere la Primărie în urmă cu o lună de zile pentru tăierea copacului. Un altul mi-a spus că a văzut copacul înclinându-se şi a sunat la Primărie. După două ore, copacul a căzut pe maşina fratelui meu. După ce a căzut, am sunat la Poliţie şi Pompieri şi am jumătate de oră de când aştept să vină pentru a tăia copacul prăbuşit”, a spus tânărul.

Reprezentanţii Primăriei Iaşi au precizat că vor cerceta dacă a fost depusă vreo cerere de tăiere a copacului şi în acelaşi timp au subliniat că angajaţii întâmpină dificultăţi în asemenea cazuri. “Avem o mare problemă în asemenea cazuri. Un locatar face cerere la noi pentru toaletare sau tăiere, se întruneşte comisia de ordonare a vegetaţiei, apoi se merge la faţa locului pentru a vedea dacă arborele trebuie tăiat sau toaletat. Numai că, în acel moment, intervin alţi locatari care se împotrivesc tăierii. Comisia se întâlneşte săptămânal”, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Acesta a mai precizat că au fost cazuri în care proprietari de autoturisme au dat în judecată Primăria pentru recuperarea daunelor. “Avem câteva cazuri, la fel şi cu ieşeni care au dat în judecată instituţia pentru a cere despăgubiri pentru avarierea maşinilor în gropile din asfalt”, a adăugat purtătorul de cuvânt al instituţiei. 

Comentarii