Mitinguri pro şi contra unirii Republicii Moldova cu România, organizate la Chişinău

marți, 01 decembrie 2015, 20:28
1 MIN
 Mitinguri pro şi contra unirii Republicii Moldova cu România, organizate la Chişinău

Sute de persoane au participat marţi, 1 decembrie, la Chişinău, la un miting în favoarea unirii Republicii Moldova cu România, în timp ce un alt grup, care se opune ideii unificării celor două ţări, a organizat proteste. 

Sute de persoane au răspuns invitației Asociației Onoare, Demnitate și Patrie, participând la un marş pentru a cere unirea celor două state, informează Unimedia. Marșul a început în faţa Liceului teoretic româno-francez Gheorghe Asachi, continuând la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt şi încheindu-se în faţa Ambasadei României din Chişinău.

Manifestanţii au celebrat Ziua Naţională a României prin discursuri, prin intonarea imnului român şi prin desfăşurarea unei hărţi a "României Mari".

În paralel, în apropierea Ambasadei României din Chişinău s-au adunat şi simpatizanţi ai mişcării Garda Tânără, care au protestat faţă de iniţiativele de unire a celor două ţări.

"Vrem suveranitate!", se putea citi pe pancarte ale protestatarilor scrise în limbile rusă şi română, potrivit site-ului Actualități.md şi agenţiei Itar-Tass.

Manifestanţii au scandat sloganuri precum "Vrem să trăim în Moldova, nu în România!", "Vrem suveranitate!", "Luați mâinile de pe Moldova!".

Comentarii