Noul Jaguar XF va fi prezentat oficial la Salonul de la New York, pe 1 aprilie

luni, 30 martie 2015, 01:50
2 MIN

La finalul anului trecut am pu-blicat şi o serie de fotografii neoficiale ale viitorului model Jaguar XF. Iată că acum apar şi cele oficiale. Deşi debutul oficial va avea loc pe 1 aprilie în cadrul Salonului Auto de la New York, Jaguar a decis să publice mai devreme un set complet de imagini şi informaţii.

A doua generaţie a modelului Jaguar XF are un design inspirat de fratele său mai mic, XE. Este chiar mai mic faţă de actuala generaţie, fiind cu şapte milimetri mai scurt şi cu trei milimetri mai puţin înalt faţă de modelul pe care îl înlocuieşte. Ampatamentul este însă mai mare, având 51 mm în plus pentru a ajunge la un total de 2.960 mm.
Ca şi modelele Range Rover, noul Jaguar XF mizează pe aluminiu, 75% din automobil fiind construit folosind acest metal. Din acest motiv noul XF este cu 190 kilograme mai uşor faţă de modelul anterior. În acelaşi timp, rigiditatea torsională a crescut cu 28%.

În ceea ce priveşte gama de motorizări, noul Jaguar XF va folosi propulsoare din noua familie Ingenium. Primul dintre ele este motorul diesel de 2.0 litri de 163 CP şi 380 Nm, precum şi o versiune de 180 CP şi 430 Nm. Modelul de top va folosi motorul diesel twin-turbo V6 de 3.0 litri ce livrează 300 CP şi 700 Nm. Pentru cei care preferă benzina există o singură variantă: motorul V6 3.0 supercharged de 380 CP şi 450 Nm.

Toate motoarele vor fi funcţiona în compania unei cutii de viteze automată cu opt trepte, dar pentru propulsorul diesel de 163 CP va exista şi o cutie de viteze manuală cu şase trepte. Această variantă va fi şi cea mai economică din gamă, Jaguar raportând un consum mediu de doar 4 litri/100 km şi emisii de CO2 de 104 grame/km.
La interior, va fi disponibil sistemul infotainment InControl Touch Pro cu display tactil de 10.2 inch. Sistemul foloseşte un procesor quad-core şi o unitate de stocare SSD pentru a oferi performanţe pe măsură. Planşa de bord este de fapt un ecran digital TFT de 12.3 inch, iar sistemul audio poartă marca Meridian şi foloseşte 17 difuzoare.
 

Comentarii