Părinţii care impun copiilor o dietă vegană, condamnaţi la închisoare

vineri, 12 august 2016, 01:50
2 MIN
 Părinţii care impun copiilor o dietă vegană, condamnaţi la închisoare

Proiectul de lege este iniţiat de un parlamentar din Italia.

Părinţii care impun copiilor lor o dietă vegană ar putea fi condamnaţi la patru ani de închisoare în Italia, dacă o lege propusă de Elvira Savino va fi adoptată de Parlamentul din această ţară, informează Reuters.  Parlamentarul Elvira Savino, care reprezintă partidul conservator Forza Italia, a redactat un proiect de lege care, dacă va fi adoptat, îi va face responsabili pe părinţii italieni din punct de vedere legal dacă aceştia îşi hrănesc copiii ”cu o dietă lipsită de elementele esenţiale pentru sănătate şi o creştere echilibrată”.

”Nu am nimic împotriva dietei vegane sau a veganismului, atât timp cât ele reprezintă alegerea unui adult”, a declarat ea într-un interviu telefonic acordat agenţiei de presă Reuters, miercuri, la câteva zile după ce şi-a prezentat proiectul de lege în faţa Camerei Deputaţilor, camera inferioară a Parlamentului din Italia. ”Găsesc că este pur şi simplu absurd că anumitor părinţi li se permite să îşi impună propriile convingeri şi alegeri în faţa copiilor lor, într-un mod aproape fanatic, religios, adeoseori fără cunoştinţe ştiinţifice şi fără un consult medical. Atitudinea de tip «do-it-yourself», aplicată în astfel de cazuri, mă îngrozeşte”, a adăugat ea.

Unii dintre medicii pediatri îi sfătuiesc pe părinţi să nu le impună copiilor lor dieta vegană, deoarece aceasta este săracă în anumite nutrimente. Vegetarienii nu mănâncă carne, iar veganii, în plus faţă de carne, nu consumă niciun fel de produse de origine animală, precum ouă şi lactate. Legea redactată de Elvira Savino propune condamnări de un an de închisoare pentru creşterea copiilor cu o dietă vegană. Pedeapsa poate ajunge până la patru ani de închisoare dacă minorul dezvoltă probleme medicale permanente şi până la şapte ani dacă minorul moare din această cauză. Legea, dacă va fi adoptată, va fi aplicată pentru copii cu vârste de până la 16 ani, iar pedepsele vor fi majorate cu un an, dacă minorul are mai puţin de trei ani. 

 

 

Comentarii