Primar PSD din Iaşi ţinut în corzi de justiţie într-un dosar de luare de mită

sâmbătă, 03 octombrie 2015, 01:56
2 MIN
 Primar PSD din Iaşi ţinut în corzi de justiţie într-un dosar de luare de mită

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis ieri să amâne pronun­ţarea dintr-un dosar de luare de mită în care inculpat este primarul PSD al comunei Balş, Constantin Cibotaru.

Iniţial, magistraţii stabiliseră pronun­ţarea pentru ieri, însă au decis ca soluţia să fie amânată pentru o săptămână. Cibotaru ar fi cerut 20.000 de euro de la reprezentanţii unei firme, promiţându-le acestora că va interveni pe lângă membrii Consiliului Local în vederea concesionării unei su­prafeţe de teren.

La sfârşitul lunii martie 2013, doi reprezentanţi ai societăţii comerciale (dintre care un cetăţean italian) s-au deplasat in comuna Balş, unde, la sediul primăriei, au discutat despre realizarea unei investiţii, cetăţeanul italian afirmând că intenţionează să construiască un depozit de cereale şi o fabrică de ulei.

La sfârşitul lunii mai 2013, inculpatul Con­stantin Cibotaru i-a adus la cunoştinţă martorului denun­ţător faptul că a identificat o suprafaţă de teren de un hectar, situată în apropierea unui drum care fusese recent asfaltat, care putea fi concesionată companiei investitoare.

Cu aceasta ocazie, inculpatul a sugerat necesitatea remiterii unor foloase cu titlu de mită, subliniind cã s-au făcut eforturi mari pentru asfaltarea acelui drum şi că nu oricine poate obţine teren în acea zonă, precum şi faptul că va fi greu (dar nu imposibil) să-i convingă pe membrii Consiliului Local Balş să aprobe concesionarea terenului.

În ziua de 26 iunie 2013, în cadrul unei întâlniri avute cu denunţătorul, inculpatul i-a so­licitat acestuia, în scopul menţionat anterior, să transmită reprezentanţilor societăţii comerciale cererea sa de remi­tere a sumei de 20.000 euro, din care 5.000 euro, conform pro­punerii inculpatului, ar fi trebuit să-i revină denunţătorului.

În ziua de 13 august 2013, între inculpat şi denunţător a avut loc o întâlnire, la sediul Primăriei Comunei Balş, în cadrul căreia inculpatul a pre­tins suma de 20.000 de euro. Investiţia nu a mai fost, în cele din urmă, rea­lizată, neexistând, aşadar, con­diţiile primirii efective a sumei de 20.000 euro, pretinse anterior.

Comentarii