COMUNICAT DE PRESĂ

REZULTATELE ADMITERII LA USAMV! O fată a intrat cu media 10

marți, 25 iulie 2017, 13:38
3 MIN

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (UŞAMV) a înregistrat şi în acest an un real succes în privința sesiunii de admitere, desfășurate în perioada 12-21 iulie 2017. Astfel, peste 1550 de candidați şi-au depus dosarele pentru înscriere la cele patru facultăți ale UŞAMV Iaşi care au pus la dispoziție un total de 1100 de locuri finanțate de la buget.

Ca o noutate pentru această sesiune de admitere a fost înscrierea online, la îndemâna oricărui candidat care nu a avut posibilitatea de a se deplasa la sediul nostru pentru a depune dosarul.

Rezultatele pot fi consultate AICI.

Totodată, ultimele medii de admitere au atins cote mari datorită concurenței  la unele specializări şi domenii de învățământ din cadrul UŞAMV Iaşi. Spre exemplu, la Facultatea de Medicină Veterinară, unde a fost o concurență de peste 5 candidați pe un loc, primul loc i-a aparținut unei tinere care are media de admitere 10, iar ultima medie de admitere pe locurile finanțate de la buget fiind 9.17.

Tânăra admisă cu nota maximă la Facultatea de Medicină Veterinară este din Iaşi şi este absolventă a Colegiului National „Costache Negruzzi” Iaşi.

„Fata mea a ales să se înscrie pe site-ul Universității. Această modalitatea de înscriere online a fost foarte facilă şi ne-a ajutat. Opțiunea de a urma cursurile Facultății de Medicină Veterinară a fost din pasiunea şi dragostea pentru animale, dar şi pentru renumele Universității, pentru feedback-ul excelent şi aprecierile numeroase ale foștilor absolvenți. A fost decizia ei, iar noi ca părinți am susținut-o necondiționat, suntem foarte mândri de reușita ei”, a spus Cătălin Andronache, tatăl viitoarei studente.

Tot 5 candidați pe un loc au fost şi la specializarea Controlul şi expertiza produselor alimentare din cadrul Facultății de Zootehnie, prima medie de admitere fiind 9,67, iar ultima medie este 8,80. De asemenea, concurență a fost şi la specializarea Inginerie şi management în alimentația publica si agroturism, prima media fiind 9,85, iar ultima medie de admitere este7,87.

În cadrul Facultății de Horticultură, cel mai mare interes a fost pentru specializările Horticultură şi Peisagistică, unde prima medie este 9,80, iar ultima 6,06.

Şi specializările Facultății de Agricultură au fost foarte solicitate anul acesta, la Tehnologia prelucrării produselor agricole, prima medie este 9,85, iar ultima medie de 7.95, în timp ce la Inginerie economică în agricultură, prima medie este 9,67 şi ultima medie de 7,57. La domeniul Agronomie au fost admiși tineri cu note până la 6,45.

„Cei care au optat pentru a deveni studenți ai UŞAMV Iaşi au avut la dispoziție o ofertă educațională diversă şi competitivă, pentru care diplomele sunt recunoscute în țarile Uniunii Europene. Este important şi că studenții Universității beneficiază de condiții moderne de cazare în campusul studențesc, în cămine ce au un confort ridicat, precum şi de o bază sportivă completă, cu terenuri şi sală de sport”, a precizat prof. univ.dr. Vasile Vîntu, rector al USAMV Iaşi.

UŞAMV Iaşi pune la dispoziția studenților o bază materială performantă la nivel european. Pe durata studiilor universitare, studenții au posibilitatea de a efectua mobilități de studiu în străinătate, prin diverse programe susținute financiar de UE.

Locurile care vor rămâne neocupate vor fi scoase la concurs în sesiunea de admitere din toamnă, ce se va desfășura în perioada 7-12 septembrie 2017.

Comentarii