S-au depus listele de candidaturi şi pentru consilieri. Lipsesc comuniștii la Iași

miercuri, 27 aprilie 2016, 02:01
2 MIN
 S-au depus listele de candidaturi şi pentru consilieri. Lipsesc comuniștii la Iași

Din noianul de partide care şi-au anunţat înfiinţarea în baza noii legi electorale, doar câteva şi-au anunţat intenţia de a-şi încerca norocul la alegerile locale din 5 iunie. Cu excepţia PSD, care şi-a depus listele de candidaţi în weekend, toţi ceilalţi participanţi la competiţia electorală şi-au depus listele în cursul zilei de ieri, ultima permisă de lege.

UPDATE ORA 00:00 (MIERCURI)

La închiderea Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean se mai înscriseseră Forța Moldova, Asociația Romilor „Pro Europa“ și, cu cinci minute înainte de ora 24:00, Partidul Ecologist Român.

Partidul Comuniștilor, care își anunțase intenția de a depune lista candidaților pentru Consiliul Județean, nu a mai făcut acest lucru.

UPDATE ORA 22:30 (MARȚI)

UNPR şi-a prezentat candidaţii la ora 12.30. De pe lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean a lipsit însă cea mai „grea“ piesă a partidului pe plan local, senatorul Marin Burlea, deşi candidatura acestuia era aşteptată.

„Au fost mai multe discuţii cu domnul Burlea şi o intenţie sinceră de a candida. Până la urmă însă, şi-a reanalizat poziţia, având în vedere numeroasele sale angajamente profesionale. Ne-a spus că dacă s-ar înscrie pe liste, nu ar putea să ne ajute în efortul electoral, pentru că nu dispune de timpul necesar participării la campania electorală. Oricum, am propus o echipă bună, profesionistă, în care ieşenii pot avea încredere. Sunt partide clar favorite. Dar dacă vom câştiga lupta partidelor mici, ar fi un rezultat istoric pentru noi“, a declarat preşedintele filialei ieşene a UNPR, deputatul Gheorghe Emacu.

După UNPR, până seara şi-au mai depus listele de candidaţi PNL, ALDE, Partidul Socialist Român şi Partidul Social Românesc.

„Au mai anunţat că vin reprezentanţii PMP, ai Partidei Romilor şi Partidului Comuniştilor. Oricine poate să candideze, ceea ce nu înseamnă neapărat că va şi participa la alegeri. Joi vom avea şedinţa de validare a candidaturilor, iar acestea vor rămâne definitive pe 5 mai“, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean, Andreea Nicoleta Trifan.

VEDEȚI ȘI:

Candidaţii pentru fotoliul de primar al Iașului, la start. Lupta poate începe!

Comentarii