Şapte oferte pentru a turna asfalt pe străzile Vişan şi Culianu din Iaşi

marți, 13 octombrie 2015, 18:48
2 MIN
 Şapte oferte pentru a turna asfalt pe străzile Vişan şi Culianu din Iaşi

Şansele ca lucrările să înceapă în acest an sunt însă aproape nule.

Şapte firme au depus oferte pentru refacerea străzilor Vişan (Bucium) şi Petru Culianu (Păcurari). Evaluarea ofertelor se va face pe parcursul următoarelor săptămâni, dar şansele ca lucrările să înceapă în acest an sunt aproape nule. Cel mai devreme, lucrările ar putea fi finalizate spre sfârşitul anului 2016, în cazul în care nu vor contestaţii după selectarea unui constructor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al municipalităţii, Sebastian Buraga, ofertele financiare ale participanţilor la licitaţie sunt cuprinse între 4,7 milioane lei şi 7,6 milioane lei, cu toate că estimările Primăriei arătau costuri de peste 9,7 milioane lei. Astfel, pentru contract au licitat Conest (4,7 milioane lei), Con Ted Company (5,4 milioane lei), Geiger Transilvania (5,7 milioane lei), Viarom (5,9 milioane lei), Eky Sam (6,9 milioane lei), Strabag Bucureşti (7,1 milioane lei) şi Citadina 98 Galaţi (7,6 milioane lei).

Municipalitatea a scos la licitaţia execuţia str. Vişan, a str. Culianu şi a aleii Culianu abia în luna septembrie, cu toate că fondurile au fost prevăzute în buget încă de la începutul anului. Întârzierea a stârnit proteste vehemente în rândul ieşenilor care locuiesc pe străzile amintite. În total, vor fi reabilitaţi aproape 3,5 km de drum, din care 1,3 km sunt în Bucium (str. Vişan), iar restul în Păcurari. Durata de execuţie a lucrărilor este de 10 luni de la data semnării contractului. Conform studiilor de fezabilitate puse la dispoziţie de către municipalitate potenţialilor ofertanţi niciuna dintre străzi „nu asigură condiţii de confort şi siguranţă în trafic, nici pentru vehicule, nici pentru pietoni“.

„Dezvoltarea infrastructurii rutiere nu a ţinut pasul cu dezvoltarea în ansamblu a zonelor rezidenţiale, astfel în momentul de faţă, infrastructura rutieră a zonelor nu poate asigura o deservire în condiţii optime a riveranilor, precum şi faptul că împiedică o dezvoltare extensivă a locuinţelor pe parcelele neocupate“, se arată în documentaţiile tehnice.

Comentarii