Se reface pista pentru biciclete de pe Splai Bahlui. Lucrările vor dura o săptămână

marți, 02 iunie 2015, 12:09
2 MIN
 Se reface pista pentru biciclete de pe Splai Bahlui. Lucrările vor dura o săptămână

La aproape două luni după ce a făcut Iaşul celebru în toată lumea, pista de biciclişti în picăţele de pe Splai Bahlui a intrat în reparaţii.

Porţiunea din pistă dinspre Podu Roş, puternic denivelată, a fost desfăcută, începând lucrările de refacere a ei. Pe traseul spre Tudor Vladimirescu, pista a fost parţial revopsită, fără a fi remediată însă problema „mozaicului“ făcut de muncitori la lucrările anterioare. „La câte amenzi au achitat cei de la Veolia pentru pista aia, au plătit-o de trei ori. Pista este în curs de refacere, pentru că reparaţiile pe care le-au făcut astă-iarnă nu puteau fi decât provizorii. Cred că într-o săptămână lucrările vor fi terminate“, a declarat primarul interimar, Mihai Chirica.

Pista de pe Splai Bahlui a devenit cunoscută după ce au fost efectuate în zonă lucrări la ţevile de sub pavele. După finalizarea acestora, pavelele au fost aranjate alandala, fără ca muncitorii să se mai deranjeze să potrivească pavelele vopsite în alb care delimitau mijlocul pistei.

Lucrări au fost demarate şi la statuia lui Mihai Viteazul din Copou. Plăcile de granit de pe peretele din spatele soclului au fost scoase, placajul urmând să fie refăcut. „Se va lucra şi la soclu şi paviment, pentru readucerea statuii la starea iniţială. Se va folosi acelaşi granit roşiatic. În 2-3 săptămâni, va fi gata. Săptămâna viitoare se va lucra şi pe Costache Negri, în zona bustului din piaţa Prieteniei Româno-Elene“, a spus Chirica.
 

Comentarii