Secţie de paliaţie cu zece paturi la Spitalul Târgu Frumos. Medicul a fost adus din Iaşi

sâmbătă, 25 aprilie 2015, 01:57
2 MIN
 Secţie de paliaţie cu zece paturi la Spitalul Târgu Frumos. Medicul a fost adus din Iaşi

Spitalul Orăşenesc din Târgu Frumos a deschis o secţie de paliaţie cu 10 paturi.

Astfel, unitatea medicală a intrat în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru anul 2015-2016 şi pentru servicii medicale decontate pe internare continuă, nu doar de zi, cum obţinuse anul trecut. Deşi, iniţial, CJAS anunţase că spitalul fusese refuzat la contractare, în urma contestaţiei, spitalul a primit finanţare şi pentru servicii continue.

„Joi am încheiat contractul cu CJAS, reuşind în cele din urmă să obţinem decontare şi pentru cele 10 paturi de paliţie, secţie pe care am organizat-o de curând. Am adus un medic şi doi asistenţi de la Iaşi care se vor ocupa de paliaţie, iar pentru celelalte specializări pe care le avem în spital am adus patru medici şi 4 asistente“, a spus Ionel Vatamanu, edilul şef din Târgu Frumos.

Primarul a mai precizat că personalul care era angajat în spital înainte de a fi închis în 2011 nu a mai putut fi reangajat pentru că a fost redistribuit în spitale din Iaşi sau din Paşcani.

Spitalul Orăşenesc a fost redeschis anul trecut, după trei ani de la închiderea sa decisă de Guvernul Boc. Unitatea a fost redeschisă după ce primăria a obţinut autorizaţiile necesare de la Ministerul Sănătăţii şi de la Direcţia de Sănătate Publică. Spitalul are secţie de interne, chirurgie, – pentru intervenţii minore -, ginecologie şi pediatrie.

Spitalul deserveşte aproximativ 70.000 de locuitori din oraş şi împrejurimi, persoane care până la redeschidere au fost obligate să se adreseze medicilor din Paşcani sau din Iaşi pentru orice problemă de sănătate. Spitalul Orăşenesc Târgu Frumos a fost unul dintre cele 67 de spitale închise pe 1 aprilie 2011 prin ordinul ministrului Sănătăţii de atunci, Cseke Atilla.
 

Comentarii