Sima, lui Iohannis: Dacă Jinga nu ştia engleza la Londra, crezi că va învăţa la ONU?

joi, 30 aprilie 2015, 20:53
1 MIN
 Sima, lui Iohannis: Dacă Jinga nu ştia engleza la Londra, crezi că va învăţa la ONU?

Preşedintele Klaus Iohannis i-a numit pe fostul şef SRI, George Maior, ambasator al României în SUA şi pe Emil Hurezeanu, ambasador al României la Berlin. În acest context, Cristian Sima, într-un mesaj pe Facebook, susţine că preşedintele face rotirea cadrelor în cadrul diplomaţiei române.

„Klaus, nu vreau să comentez apartenenţa la securitate, vreau doar să întreb: Dacă Jinga nu ştia engleza la Londra, crezi că va învăţa engleza la ONU? Sau Mazuru, dacă nu i-a lăsat pe români să voteze la Paris, crezi că-i vă lăsa la Viena?

Ca să nu mai vorbim că de 25 de ani trimitem ambasadori în ţări importante fără ca aceştia să vorbească perfect limba ţării unde se duc”, scrie Sima.

Amintim faptul că Bogdan Mazuru a fost ambasador în Republica Franceză şi în Principatul Monaco, iar Iohannis l-a numit ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Austria.

Ion Jinga, ambasador în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, preşedintele Klaus Iohannis l-a numit Reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU.

b1.ro

 

Comentarii