Cât a costat deplasarea Alinei Gorghiu în Brazilia

vineri, 10 mai 2024, 14:58
1 MIN
 Cât a costat deplasarea Alinei Gorghiu în Brazilia

Cât a costat deplasarea Alinei Gorghiu în Brazilia. Ministrul Justiției a făcut publice costurile vizitelor pe care le-a făcut în străinătate în ultimele 6 luni.

Astfel, Ministerul Justiției susține că sejurul în Brazilia a costat echivalentul a 4.100 de euro/persoană și reprezintă diurna, cazarea pentru 6 nopți, inclusiv transportul cu avionul.

Ministerul precizează că în perioada 7-13 aprilie 2024, doi reprezentanți ai instituției s-au deplasat în Brazilia, „semnând declarația de cooperare între Ministerele Justiţiei din România şi Brazilia în domeniul justiției, având ca obiectiv intensificarea cooperării judiciare bilaterale între cele două state.

Costurile pentru deplasarea tuturor membrilor delegației au fost în cuantum de 41.092,10 lei reprezentând diurna, cazarea, costul biletelor de avion, cheltuieli de protocol, servicii de protocol aeroport, asigurări de călătorie”, se mai arată în răspunsul MJ la cererea Presshub, în baza legii 544/2001.

Cât a costat deplasarea Alinei Gorghiu în Brazilia

Alina Gorghiu mai arată că „toate biletele de avion achiziționate pentru deplasările doamnei ministru Alina – Ştefania Gorghiu, au fost achiziţionate în clasa economic, deşi conform prevederilor art. 10, lit. a) din H.G. 518/1995 privind unele drepturi şi obligații ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, avea dreptul de a se deplasa cu avionul la clasa business”.

Mai mult, pe presshub

Comentarii