Șoferul camionului ce a intrat în mulțime a avut complici și a plănuit atacul luni de zile

joi, 21 iulie 2016, 20:00
1 MIN
 Șoferul camionului ce a intrat în mulțime a avut complici și a plănuit atacul luni de zile

Autorul atentatului de la Nisa de la 14 iulie soldat cu cel puțin 84 de morți, tunisianul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, ‘a beneficiat de susținere și complicități’, a anunțat joi procurorul responsabil de anchetă, Francois Molins.

Investigațiile ‘au permis nu numai să confirmăm încă o dată caracterul premeditat al actului criminal comis de către Mohamed Lahouaiej Bouhlel, ci și să stabilim că acesta a putut beneficia de susținere și complicități în pregătirea și comiterea actului său criminal’, a declarat Mollins.

Doi franco-tunisieni, un tunisian, un albanez și o franco-albaneză, cu vârste între 21 și 42 de ani, au fost deferiți justiției pentru a fi inculpați pentru asociere în vederea comiterii de acte teroriste și asasinate. ‘Ei nu sunt cunoscuți de serviciile de informații’, a precizat Molins.

În baza analizei telefonului mobil al ucigașului, care a dus la identificarea a numeroase contacte cu ei, acești suspecți au fost reținuți, a precizat procurorul, adăugând că legătura între Lahouaiej Bouhlel și ceilalți suspecți a fost stabilită datorită elementelor găsite în camion și pe armele descoperite.

Amprentele unuia dintre suspecți au fost găsite pe portiera din dreptul pasagerului a camionului de 19 tone cu care Lahouaiej Bouhlel a zdrobit 84 de persoane și a rănit peste 350 de răniți.

agerpres.ro

Comentarii