Spitalul Regional de Urgenţe: Autoritatea Aeronautică a dat aviz pentru Moara de Vânt

marți, 18 octombrie 2016, 01:52
1 MIN
 Spitalul Regional de Urgenţe: Autoritatea Aeronautică a dat aviz pentru Moara de Vânt

Decizia finală trebuie luată însă de Ministerul Sănătăţii 

S-a trecut un prim „hop“ în calea construirii Spitalului Regional de Urgenţă din Iaşi în zona Moara de Vânt. Autoritatea Aeronautică Civilă şi-a dat acceptul de principiu pentru construirea unei clădiri în raza Aeroportului Iaşi. 

Proiectul spitalului este în va­loare de 200 de milioane de euro, şi va asigura peste 3.000 de locuri de muncă. Potrivit propunerii Primăriei Iaşi, spitalul ar putea fi ridicat pe cele 21 de hectare ale municipalităţii din zona Moara de Vânt. O decizie finală ar urma însă să fie luată în această săptămână de Comisia teh­nică a Ministerului Sănătăţii, pro­pu­nerea Iaşului fiind în concurenţă cu un amplasament din Valea Ursului, propusă de comuna Miroslava. 

Primarul Mihai Chirica ne-a confirmat aseară că a primit acest aviz de principiu de la Autoritatea Aeronau­tică Civilă, pe care l-a trimis la Ministerul Sănătăţii. Potrivit edilului, un aviz final al acestei instituţii va fi necesar în momentul întocmirii documentaţiei de urba­nism necesare spitalului, dacă va fi ales amplasamentul respectiv.

VEDEȚI ȘI:

Spital Regional de Urgențe sau clădiri de birouri pe terenul de la Moara de Vânt?

Plângere penală depusă de Primărie după acțiunea a trei demnitari din partea PNL!

Comentarii