Studentul tunisian care ar fi fost bătut în penitenciarul ieșean rămâne în arest

vineri, 29 iulie 2016, 15:38
1 MIN
 Studentul tunisian care ar fi fost bătut în penitenciarul ieșean rămâne în arest

Părinţii acestuia, profesori universitari în ţara lor, au venit de la Tunis special la Iaşi, zilele trecute, pentru a invoca drepturile omului în apărarea fiului lor încarcerat 

Judecătorii Curţii de apel Iaşi au decis ca tunisianul Abderrahman Jallouli, un student UMF judecat pentru trafic de droguri, să rămână după gratii. Arabul a cerut să fie eliberat după ce a susţinut că, în timpul protestelor de la Iaşi, a fost lovit de angajaţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi. Jallouli Abderrahman este judecat după ce, alături de alte persoane, în 2015, ar fi constituit un grup infracţional ce a avut ca scop introducerea în România a unor cantităţi de cocaină, ecstasy şi canabis.

Stupefiantele ajungeau la Iaşi din Olanda. „Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate 700 grame de canabis, 1.638 de comprimate ecstasy, 20 grame de cocaină, 10 timbre de LSD, 1.340 de euro, 5.822 de lei, 4 laptopuri, 1 sistem informatic, 2 HDD, 7 telefoane mobile, 7 cartele SIM, 4 carduri de memorie, 8 cântare electronice, o instalaţie pentru cultivare şi întreţinere indoor de plante de canabis, dispozitive de iluminat, ventilat, preparat şi ambalat, 2 kituri pentru identificarea cocainei“, au precizat procurorii DIICOT. Recent, la Iaşi au venit şi părinţii studentului tunisian, profesori universitari, care au reclamat abuzurile şi bătăile la care ar fi supus fiul lor la penitenciar. 

 

Comentarii