Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Surpriză la admitere, la Matematică: ultima medie - 9,39

GALERIE
Admitere matamatica Iasi
  • Admitere matamatica Iasi
- +

În general, mediile de admitere la facultăţile de la Universitatea „Cuza“ au fost mari anul acesta faţă de ultimii ani.

Aproape toate facultăţile Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi au publicat în cursul zilei de ieri rezultatele de la admitere. Acestea nu vor fi relevante pe cursă lungă, fiindcă fiecare dintre candidaţii admişi trebuie să vină să-şi confirme locul, iar fiecare retragere de dosar reaşază întreg clasamentul. Însă, din cifrele disponibile pe site-ul UAIC până ieri la închidere ediţiei, "Ziarul de Iaşi" a putut prelua care sunt mediile cele mai mari şi cele mai mici de la cele mai căutate specializări ale instituţiei de învăţământ superior din Iaşi.

10.00 curat, la scris
 
La Facultatea de Informatică, unde a fost şi examen de admitere, prima medie de la buget a fost de 9,97, ultima fiind de 7,95. La taxă a fost strâns, şi diferenţa s-a făcut la ordinul sutimilor, ultimul candidat declarat admis având media 7,66. De menţionat aici este faptul că, la examenul susţinut, un singur candidat a luat 10, care a intrat de altfel şi primul, ulterior, la admitere. La Facultatea de Geografie şi Geologie, mediile de admitere au variat în funcţie de specialitate. La Geografie, spre exemplu, a existat un 10.00 curat ca prima notă de la buget, în timp de 8,66 a fost cea mai mică de la buget. La taxă, s-a intrat cu medii începând cu 7,56. Facultatea de Matematică a reuşit şi anul acesta să aibă o concurenţă deosebit de ridicată, peste 300 de studenţi, toţi cu medii foarte mari. Din cele peste 100 de locuri, prima medie la buget a fost de 9,96, iar ultima de 9,39, în timp ce la taxă s-a intrat cu ultima medie 8,82. La Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, unde a fost şi cea mai mare concurenţă, de 6,5 pe un loc la Psihologie, cea mai mare medie a fost 10 la buget, ultima 9,16, iar la taxă s-a intrat de la 8,83 în sus. Au fost însă şi candidaţi printre cei 800 care şi-au depus dosare care au crezut că vor intra şi cu media 6. La Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice la domeniul Asistenţă socială, unde concurenţa a fost ridicată, prima medie a fost 9,68, iar ultima de la buget 8,55. La taxă s-a intrat cu medii începând cu 6,78. La alte domenii de la Filosofie au fost de asemenea medii ridicate: la Relaţii internaţionale şi studii europene, cea mai mică medie la buget a fost 9,01, iar la taxă a fost de 7,43, în timp ce la Comunicare şi relaţii publice cele mai mici medii au fost 9,13 la buget şi 8,31 la taxă.
 
La Economie, secţii cu ultima medie peste 9
 
Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a avut cele mai multe dosare depuse, aproximativ 25% din totalul de dosare depuse la UAIC. Cele mai căutate specializări au avut, implicit, şi cele mai mari medii la admitere. La Contabilitate s-a intrat cu medii începând cu 8,90 la buget, iar ultima de la taxă a fost de 7,93, în timp ce la Informatică economică au fost probabil cele mai ridicate medii de la FEAA - ultima de la buget, cu 102 locuri, a fost de 9,26, în timp ce ultima la taxă a fost de 9,06. La Facultatea de Drept s-a intrat cu medii începând cu 8,36, la buget, ultima de la taxă fiind de 8,27, în timp ce la Chimie 8,78 a fost ultima medie de la buget şi 6,15 ultima de la taxă. Concurenţa a fost ridicată anul acesta şi la Facultatea de Istorie, unde ultima medie la buget a fost de 7,38, iar ultima de la taxă de 7,11. La Facultatea de Litere, cea mai mare concurenţă a fost la Jurnalism, unde s-a intrat cu 8,90 ultima medie la buget şi 7 ultima de la taxă.
 
La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, 7,76 a fost ultima medie de la buget şi 7,05 ultima de la taxă. În ceea ce priveşte cele două Facultăţi de Teologie, la Romano-Catolică au fost cei mai puţini candidaţi, intrându-se la buget şi cu 5,87, în timp ce la cea Ortodoxă ultima medie la buget a fost de 6,52, iar la taxă 5,51. La închiderea ediţiei, aseară, corectarea lucrărilor la Kinetoterapie nu era finalizată, astfel încât rezultatele să fie afişate, listele de la Fizică, deşi publicate, nu puteau fi accesate, în timp ce la Facultatea de Biologie nu erau încă publicate rezultatele.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri