Trei avioane au zburat în cerc deasupra Sucevei. Nu au putut ateriza din cauza ceții

duminică, 09 ianuarie 2022, 18:15
1 MIN
 Trei avioane au zburat în cerc deasupra Sucevei. Nu au putut ateriza din cauza ceții

Ceața densă de duminică a dat peste cap traficul aerian din județul Suceava. Astfel, trei avioane care trebuiau să aterizeze astăzi la 11:10, 11:15 şi 12:15 de la Luton, Doncaster şi Manchester au fost în imposibilitatea de a ateriza şi au zburat în cerc deasupra orașului. Primele doua curse aparţin Wizz Air, iar cea de-a treia aeronavă aparţine Ryanair.

Echipajele de bord ale aeronavelor ce veneau din Luton şi Doncaster au încercat de mai multe ori să aterizeze, însă procedurile au eşuat. În acest context avionul care venea din Manchester a fost redirecţionat pentru aterizare la Cluj, iar cel ce venea din Doncaster, şi care a stat în aer mai bine de o oră, la Iaşi. Avionul care a decolat din Luton a rămas, însă, la Suceava unde a survolat aproape două ore. Decizia de aterizare sau de plecare spre alt aeroport poate fi luată doar de comandantul aeronavei.

Sute de persoane au fost blocate şi în Aeroportul Ştefan cel Mare din Suceava. Asta deoarece cele trei aeronave trebuiau să le preia pentru a le transporta spre destinaţii.

Aeronava care plecase de la Doncaster a aterizat pe aeroportul din Iaşi la 12.45, Manchester a aterizat pe aeroportul din Cluj la ora 13.00, iar Luton la 13.18 pe aeroportul din Suceava.

Aflați amănunte de pe monitorulbt.ro.

Comentarii