Udrea a mâncat pere şi a băut palincă la târg, a urcat într-o combină şi a jucat volei la Miroslava (IMAGINI)

vineri, 19 septembrie 2014, 15:18
6 MIN
 Udrea a mâncat pere şi a băut palincă la târg, a urcat într-o combină şi a jucat volei la Miroslava (IMAGINI)

Elena Udrea, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a tăiat astăzi două panglici la Miroslava şi a făcut poze cu cei prezenţi la Târgul Agralim.

UPDATE

Udrea a jucat volei în sala de sport inaugurată la Miroslava, a mâncat pere şi struguri la târg, a urcat într-o combină.

GALERIE FOTO I

UPDATE

Candidata la alegerile prezidenţiale a alintat un copilaş şi s-a pozat cu membrii PMP şi cu admiratorii săi.

GALERIE FOTO II

UPDATE

Liderul PMP, Elena Udrea, a jucat tenis cu piciorul şi volei în sala de sport din comuna ieşeană Miroslava, apoi a vizitat un târg de utilaje agricole unde s-a urcat la volanul unui tractor şi al unei combine agricole, iar un producător local, consilier PSD, i-a dat palincă şi două pere.

Elena Udrea a vizitat, vineri, sala de sport din localitatea Miroslava, judeţul Iaşi, la invitaţia primarului PDL Dan Niţă, ea precizând că a vrut să vadă utilitatea unei investiţii care a început în perioada în care s-a aflat la conducerea Ministerului Dezvoltării.

Udrea a tăiat o panglică tricoloră, deşi sala de sport funcţionează deja de peste un an.

La un moment dat, Elena Udrea a primit o minge de volei, a mers către mijlocul terenului, dar mingea lovită de ea cu mâna a lovit fileul. Încercarea sa a fost totuşi aplaudată de cei prezenţi, Elena Udrea lovind ulterior aceeaşi minge şi cu piciorul.

Liderul PMP a vizitat şi târgul de maşini agricole şi produse agroalimentare din localitatea Miroslava, unde s-a urcat la volanul unui tractor, apoi şi la volanul unei combine, arătându-se încântată de calitatea utilajelor.

”Dacă vrei să facă agricultură, trebuie să ştii tot. Uite aşa aflu şi eu noutăţi. N-am eu suprafeţe mari de teren agricol, dar îţi trebuie utilaje. Trebuie să stau mai mult pe câmp, să învăţ şi eu utilajele”, a spus Elena Udrea, în discuţiile avute cu cei prezenţi la târg.

La un moment dat, Udrea s-a oprit la standul unui producător local care vindea struguri, pere şi palincă. Producătorul, consilier local PSD în comuna Miroslava, i s-a adresat Elenei Udrea cu ”doamna ministru”, invitând-o să bea un pahar cu palincă.

”Gustaţi o palincă, doamna ministru. Să faceţi ceva şi pentru ţăranii ăştia mititei, că noi producem. Dacă ajungeţi la Cotroceni, să-l puneţi premier pe primarul Dan Niţă şi vă spun eu că va face treabă. Mergeţi în comună să vedeţi ce a făcut. Va face la fel şi ca premier”, a spus Serafim Popa, consilier local PSD.

Mai mult, social-democratul a mărturisit că ”a fost greu” până l-a ”pus” pe Niţă primar.

Elena Udrea a băut un pahar de palincă, apoi a mâncat o pară, oprindu-se ulterior şi la alte standuri de la târg.

Tot vineri, liderul PMP a participat la inaugurarea Centrului Turistic din Miroslava, care are peste 10.000 de locuitori şi este considerată cea mai bogată comună din judeţul Iaşi.

La inaugurarea Centrului Turistic din Miroslava au asistat şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, dar şi deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru.

Întrebat dacă a decis să se înscrie în PMP, Ciuhodaru a spus că are o simpatie deosebită pentru Elena Udrea. De altfel, deputatul PPDD a mers ulterior şi la sediul PMP din Iaşi, unde Elena Udrea a susţinut o conferinţă de presă, el oferindu-i acesteia un buchet de flori.

UPDATE

Liderul PMP, Elena Udrea, afirmă că proiectul UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc reprezintă un demers periculos, care ”ar putea agita apele în rândul populaţiei”, ea apreciind că liderii maghiari puteau aştepta o dezbatere naţională privind regionalizarea.

Elena Udrea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că momentul ales de UDMR pentru a promova proiectul autonomiei Ţinutului Secuiesc este unul extrem de delicat, având în vedere contextul internaţional dificil cauzat de referendumul din Scoţia, dar şi tendinţele de separatism manifestate în diverse regiuni din Europa.

”Suntem în campanie electorală şi ne-am obişnuit ca liderii politici să fluture steagul acesta al conflictelor etnice. Cunosc foarte bine situaţia din judeţele Harghita, Covasna sau Mureş şi nu există un conflict în rândul populaţiei. Există doar nevoia de pretexte electorale din partea liderilor politici, în special a celor maghiari, dar de multe ori se răspunde identic şi de către politicienii români”, a spus Elena Udrea.

Liderul PMP a mai spus că a agita această temă sensibilă este incorect faţă de România, Udrea cerându-le liderilor UDMR să fie responsabili.

”Etnicii maghiari au nevoie de sprijinul statului, de intervenţia Guvernului pentru a avea oportunităţi de dezvoltare. Sunt necesare investiţii în infrastructură, precum şi atragerea de investitori. Regiunea din centrul ţării este săracă şi pentru că nu a fost suficient sprijinită de la Bucureşti”, a declarat liderul PMP.

Ea a afirmat că dacă liderii UDMR ar fost de bună-credinţă puteau aştepta o dezbatere naţională despre regionalizare.

”Susţin nevoia de reorganizare pentru o mai bună dezvoltare a regiunilor, dar nu porneşti un proiect care încalcă prevederile constituţionale. Demersul UDMR este periculos, ar putea agita inutil apele nu doar la vârful politicii, ci şi la nivelul populaţiei. Iar dacă este unul de campanie electorală, este un demers iresponsabil”, a adăugat Udrea.

Proiectul UDMR de autonomie a Ţinutului Secuiesc a fost prezentat oficial, joi, de către preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Potrivit proiectului UDMR, regiunea formată din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş ar trebui să se constituie "ca o regiune autonomă având personalitate juridică în cadrul statului unitar şi indivizibil România, pe baza principiilor autonomiei locale garantate de Constituţie şi prezentului statut".

Proiectul prevede ca regiunea să fie condusă de un Consiliu regional şi unul executiv cu preşedinte care să participe la şedinţele Guvernului României la care sunt tratate probleme care privesc regiunea.

În proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc este stipulat, de asemenea, că limba maghiară, alături de cea română, va fi considerată "limbă oficială în regiune", iar redactarea bilingvă este "obligatorie" pentru toate actele normative cu caracter general.

Totodată, proiectul UDMR prevede introducerea în regiune, din clasa a II-a, a limbii maghiare în şcolile cu predare în limba română, pentru "a exista bilingvism încă din copilărie".

Proiectul are 97 de articole şi este postat pe site-ul Uniunii în limbile română şi maghiară, dar va fi tradus şi în engleză.

UPDATE

Elena Udrea, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a tăiat astăzi două panglici la Miroslava şi a făcut poze cu cei prezenţi la Târgul Agralim.

Primul obiectiv inaugurat a fost Centrul de Informare Turistică, iar cea de-a doua panglică a fost tăiată la sala de sport, ambele proiecte fiind începute de pe vremea când era ministru.

Apoi, Elena Udrea a vizitat Târgul agricol ”Agralim”, unde a fost vedeta preferată în pozele celor prezenţi la târg.

Comentarii