Un adolescent căuta pe net cum se fabrică bombe şi a fost acuzat de terorism

marți, 31 martie 2015, 15:39
1 MIN
 Un adolescent căuta pe net cum se fabrică bombe şi a fost acuzat de terorism

Un băiat în vârstă de 14 ani a fost inculpat pentru infracţiuni legate de terorism în Austria, după ce a căutat pe Internet detalii despre fabricarea bombelor şi a intrat în contact cu militanţi care susţin combatanţii grupării Stat Islamic în Siria, au anunţat marţi procurorii, citaţi de Reuters.

Autorităţile l-au pus sub acuzare pe băiat în baza datelor găsite pe consola sa Playstation, printre care se aflau şi detalii descărcate de pe Internet referitoare la fabricarea bombelor, a declarat o purtătoare de cuvânt a procurorilor din Sankt Poelten, capitala provinciei Austria Inferioară.

Băiatul riscă să fie condamnat la maximum cinci ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de sprijinirea unei organizaţii teroriste şi plănuirea unui atac.

Minorul, care provine dintr-o familie turcă, a mai fost reţinut în ianuarie sub suspiciunea că ar fi desfăşurat activităţi legate de terorism.

Peste 170 de persoane au plecat din Austria pentru a lupta în Orientul Mijlociu, potrivit Ministerului de Interne, care a adăugat că unele dintre acestea au fost ucise.

Măsurile de securitate au fost sporite în Europa de teama unor eventuale atentate, în special după atacurile teroriste comise în ianuarie de trei islamişti la Paris şi soldate cu 17 morţi.

Comentarii