Utilaje second-hand pentru ridicarea maşinilor. Fiecare operaţiune va fi filmată

miercuri, 13 septembrie 2017, 02:00
2 MIN
 Utilaje second-hand pentru ridicarea maşinilor. Fiecare operaţiune va fi filmată

Primăria a decis să nu se mai asocieze cu privaţi pentru această activitate, urmând a cumpăra utilajele necesare, alocând circa 15.000 de euro pentru fiecare. Activitatea de ridicare ar urma să înceapă la sfârşitul acestei luni.

Servicii Publice Iaşi va gestiona aproape în totalitate activitatea de ridicare, transport şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar. Iniţial, instituţia a organizat o procedură de selecţie a unui partener privat. Însă un singur ofertant s-a prezentat, iar acesta şi-a arătat disponibilitatea de a participa cu o singură autospecială, în condiţiile în care Servicii Publice Iaşi (SPI) spera la trei autoplatforme.

„Noi avem o autospecială şi am decis să mai achiziţionăm alte două, printr-o procedură de achiziţie directă pe care o vom declanşa în aceste zile. Este vorba despre cumpărarea a două autoplatforme second-hand care vor costa, în total, sub 30.000 euro“, a declarat ieri directorul SPI, Laurenţiu Ivan.

El a adăugat că, astfel, activitatea de ridicare, transport şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar va fi efectuată pe raza oraşului cu patru autoplatforme, trei ale SPI, iar una a operatorului privat. Echipajele vor fi asigurate de SPI, iar autovehiculele vor fi depozitate la baza instituţiei publice din Tudor Neculai.

Şoferii care vor fi nevoiţi să-şi recupereze autoturismele vor trebui să achite o taxă de 430 lei (inclusiv TVA). La această sumă se adaugă alţi 45 lei pentru fiecare zi de întârziere, dacă şoferul se prezintă la depozit după 24 de ore. În situaţia în care şoferul maşinii parcate neregulamentar ajunge la autovehicul când acesta este ridicat pe autoplatformă, va putea să achite pe loc o taxă de 290 lei (inclusiv TVA), pentru a evita transportul la baza SPI, acţiune care să determine plata unui tarif mai mare.

Autorităţile locale vor începe să ridice maşinile parcate neregulamentar spre sfârşitul acestei luni. Cei care vor constata parcarea în zone interzise sunt poliţiştii locali şi cei rutieri. Fiecare operaţiune va fi filmată de agenţii constatatori, iar ridicarea autovehiculului nu se va dispune dacă în maşină este vizibilă prezenţa unor persoane. Maşinile pot fi ridicate inclusiv de pe trotuare, din zonele unde nu există amenajate parcări de către autoritatea locală.

Comentarii