Veşti proaste pentru trei interlopi după un semnal al „Ziarului de Iaşi“

joi, 04 februarie 2016, 02:58
2 MIN
 Veşti proaste pentru trei interlopi după un semnal al „Ziarului de Iaşi“
Judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au anulat decizia colegilor de la Tribunal, care stabiliseră, săptămâna trecută, că trei interlopi notorii din oraş pot fi cercetaţi fără niciun fel de măsură preventivă impusă împotriva lor. „Ziarul de Iaşi“ a tras un semnal de alarmă cu privire la acea decizie, având în vedere că unul dintre inculpaţi a fost recent condamnat la zece ani de închisoare, într-un alt dosar.

Trei dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Iaşi vor fi judecaţi în continuare sub control judiciar a decis, ieri, Curtea de Apel Iaşi. Judecătorii au admis ieri după-amiază contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul lui Gheorghe Clapon, Tiberiu Cristodorescu şi Gheorghe Rusu, fost Corduneanu.

La finele săptămânii trecute, instanţa de fond, Tribunalul, stabilise revocarea controlului judiciar în cazul celor trei. Decizia a fost semnalată de „Ziarul de Iaşi“, care relata că unul dintre cei trei, Gheorghe Clapon, fusese condamnat recent, într-un alt dosar, la zece ani de închisoare.

Măsura contro­lului judiciar permite autorităţilor o mi­nimă supraveghere a celor trei, interlopii fiind nevoiţi să se prezinte periodic la Poliţie sau să anunţe atunci atunci când efectuează deplasări.

De-a lungul timpului, la Iaşi, au mai existat cazuri de persoane care s-au făcut nevăzute după ce au fost condamnate de instanţa de fond. Un exemplu în acest sens este cel al fugarului Cristian Maftei, care a fost condamnat în dosarul „Mită la prefect“, însă nu a fost găsit nici acum. Belgian Tănase, un membru al clanului interlop cu acelaşi nume, se află în aceeaşi situaţie.

Clapon, Cristodorescu şi Corduneanu sunt judecaţi pentru trafic de influenţă după ce s-au lăudat că pot „cumpăra“ judecători de la Curtea de Apel Iaşi. Ini­ţial, ei au fost şi arestaţi în acest dosar. Interlopii ar fi solicitat şi primit 40.000 de euro de la un denunţător căruia i-a promis că vor determina un complet de la Curtea de Apel să îl scape de puşcărie.

Denunţă­toa­rea Mihaela Pavăl fusese condamnată la şapte ani de puşcărie pentru trafic de minori. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi şi Costel Corduneanu şi fratele său Vasile Călin, acuzaţi de favorizarea infractorului. Gheorghe Clapon a fost condamnat de Tribunalul Iaşi în luna decembrie, fiind găsit vinovat pentru înşelăciune şi spălare de bani. Alături de un raket basarabean, Clapon ar fi cauzat un prejudiciu de peste un milion de euro unei firme.

CITIŢI ŞI:

Comentarii