14 premii la olimpiadă, pentru judeţul Iaşi

vineri, 26 aprilie 2019, 01:50
2 MIN
 14 premii la olimpiadă, pentru judeţul Iaşi

Elevii ieşeni au obţinut nu mai puţin de 14 premii la etapa naţională a Olimpiadei de Limba Rusă Modernă, care s-a desfăşurat la Brăila în perioada 19-23 aprilie, iar o parte dintre cei care s-au clasat pe primele locuri s-au calificat în lotul lărgit al României pentru participarea la etapa internaţională a olimpiadei. 

La competiţia şcolară de la Brăila, elevii coordonaţi de prof.dr. Petru Istrate au obţinut 4 premii I şi 3 menţiuni. Astfel, premiul I a revenit elevilor Selezniov Maxim, din clasa a IX-a la Liceul „Dimitrie Cantemir“, cu cel mai bun rezultat al olimpiadei, 99,5 din 100 de puncte, Musteaţă Constanţa din clasa a XII-a de la Colegiul „Negruzzi“, Moroz Ecaterina şi Tănăsescu Maria Mihaela, ambele eleve din clasa a XI-a la Colegiul „Racoviţă“. Alături de aceştia, elevii Cozma Ana, din clasa a XI-a de la „Racoviţă“, Creciun Olivia din clasa a IX-a de la „Cantemir“ şi Cărăuş Alina din clasa a X-a de la Colegiul Tehnic „I.C. Ştefănescu“ au obţinut menţiuni.

Dintre aceştia, trei dintre ocupanţii primului loc, Selezniov Maxim, Moroz Ecaterina şi Tănăsescu Maria Mihaela, s-au calificat în lotul lărgit al României pentru participarea la etapa internaţională a competiţiei. Dintre elevii pregătiţi de prof.dr. Anişoara Sprînceană, şapte elevi de la Colegiul „Sadoveanu“ Paşcani au urcat pe podiumul competiţiei. Două eleve, Lavric Laura din clasa a XII-a şi Cazacu Ana-Liza din clasa a a XI-a, au obţinut Premiul I. De asemenea, Sănduleac Dumitru din clasa a X-a şi Olari Elena din clasa a IX-a au obţinut premiul al II-lea, iar Gadibadi Cristina din clasa a XI-a şi Pelin Veronica din clasa a X-a au luat premiul al III-le, Gladuneac Mihaela din clasa a X-a fiind recompenstă cu Menţiune. De asemenea, eleva Cazacu Ana-Liza s-a calificat în lotul lărgit pentru participarea la etapa internaţională. 

Comentarii