21 de posturi de director în învățământul ieșean. Condiții de participare

miercuri, 29 iulie 2020, 01:54
2 MIN
 21 de posturi de director în învățământul ieșean. Condiții de participare

Cadrele didactice interesate de ocuparea posturilor de director şi director adjunct rămase vacante în instituţiile de învăţământ preuniversitar din Iaşi pot depune dosarele de candidatură până pe 4 august. La nivelul judeţului Iaşi sunt 21 de posturi de director sau director adjunct rămase vacante, şase dintre acestea fiind din municipiul Iaşi. Totodată, din mediul urban, se numără şi un post de director adjunct la o şcoală din Paşcani. 14 dintre cele 21 de posturi de director şi director adjunct vacante sunt la şcoli din mediul rural.

Perioada de depunere a dosarelor de candidatură a început încă de luni, 27 iulie, iar cadrele didactice care doresc să ocupe aceste posturi pot depune actele necesare atât online, dar şi la registratura Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Proba interviului, dar şi analiza dosarului de candidatură se va desfăşura pe data de 5 august, fiind luate în considerare atât studiile efectuate, cursurile de specializare, gradul didactic sau participarea la programe de formare continuă acreditate sau echivalate de Ministerul Educaţiei. De asemenea, este punctată experienţa profesională sau competenţele manageriale, cunoaşterea limbilor străine sau participarea la programe sau proiecte internaţionale.

În ceea ce priveşte modalitatea de desfăşurare a concursului, conform metodologiei de desfăşurare a acestuia, 10 minute va dura analiza curriculumului vitae al candidatului, iar interviul faţă în faţă cu candidatul va dura 20 de minute. Candidatul va trebui să răspundă la întrebările comisiei legate de legislaţia din domeniul învăţământului preuniversitar. Întreaga probă va fi monitorizată audio şi video. Modalitatea de acordare a puntajului şi criteriile de departajare sunt publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

La nivelul judeţului sunt vacante 13 posturi de director şi 8 de director adjunct. Astfel, la nivelul Municipiului, sunt vacante posturile de director la Liceul Teoretic „Miron Costin”, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, la Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” şi la Şcoala Gimnazială „Mihai Codreanu”. De asemenea, sunt vacante posturile de director la Şcoala Gimnazială „Colenel Constantin Langa” Miroslava, la Şcoala Gimnazială „Comandor Alexandru Cătuneanu” Lunca Cetăţuii, la Şcoala Gimnazială „Ruşi” Belceşti, la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Dobrovăţ, la Şcoala Gimnazială Liteni, Şcoala Gimnazială Mironeasa, Şcoala Gimnazială Mirosloveşti, Şcoala Profesională de Industrie Alimentară Ţibana şi Şcoala Gimnazială Valea Seacă.

La nivelul municipiului Iaşi sunt vacante şi două posturi de director adjunct, la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” şi la Colegiul Tedagogic „Vasile Lupu”, un post de director adjunct fiind vacant şi în Paşcani, la Şcoala Gimnazială „Iordache Cantacuzino”. Celealte cinci posturi de director adjunct vacante sunt din mediul rural, de la Liceul Tehnologic „Victor Mihăilescu Craiu” Belceşti, Şcoala Gimnazială „Comandor Alexandru Cătuneanu” Lunca Cetăţuii, Şcoala Gimnazială Valea Seacă, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ciobanu” Adrieşeni şi Şcoala Gimnazială Slobozia,Voineşti.

Comentarii