23 de paturi de la terapie intensivă de la Spiatalul Foişor zac nefolosite

joi, 07 octombrie 2021, 12:35
1 MIN
 23 de paturi de la terapie intensivă de la Spiatalul Foişor zac nefolosite

„Doar un singur pacient era internat ieri dimineaţă acolo, după o operaţie”, descriu cei din personalul medical situaţia. Spitalul specializat în ortopedie (n.r.-Foişor) este în administrarea Primăriei Capitalei. 

„Arafat ar vrea să-l implice în frontul COVID, însă managerul Stoica a transmis că instalaţia de oxigen nu face faţă”, spun medicii. “În fiecare zi, România pierde echivalentul unui avion 747 plin cu pasageri şi e responsabilitatea noastră, a politicienilor. În privinţa Spitalului Foişorului, e regretabil, însă există puterea legală a forului condus de Raed Arafat de a decide, nu poate să facă oricine ce doreşte cu spitalele publice”, Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei.

16 paturi libere din cele 24 de la secţia ATI a Spitalului de Ortopedie Foişor apar pe imaginile transmise de sursele ziarului în dimineaţa zilei de miercuri, 6 octombrie. Sunt 16 paturi din cele 24, dintre care 22 au ventilatoare. Un singur loc la ATI era ocupat, după o operaţie. Asta în timp ce spitalul, conform angajaţilor, „e gol, sunt extrem de puţini pacienţi internaţi acum”. „Persoane din conducere le-au spus celor de la Ministerul Sănătăţii că sunt inclusiv probleme cu oxigenul”, sună mărturiile personalului.

Cititi materialul integral pe libertatea.ro

Comentarii