28 de locuri libere la buget, la UMF, pentru admiterea din toamnă

vineri, 02 august 2019, 01:50
1 MIN
 28 de locuri libere la buget, la UMF, pentru admiterea din toamnă

119 locuri la taxă şi 28 de locuri la buget au rămas libere la Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi în urma sesiunii de admitere din vară. La Facultatea de Farmacie situaţia arată mai rău decât anul trecut, fiind 28 de locuri libere la buget din cele 99 disponibile, şi încă 80 la taxă, fiind şanse mici să fie ocupate integral în toamnă. În rest, la specializarea Nutriţie şi Dietetică au rămas nouă locuri cu taxă, la Tehnică Dentară 19 şi la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare – 11.

În ceea ce priveşte locurile scoase în regim special, pentru elevii care au absolvit un liceu din mediul rural, există şi aici câteva poziţii libere din cele 19 câte au fost în total: două la Nutriţie şi Dietetică, 2 la Medicină Dentară, 4 la Farmacie şi 1 la Tehnică Dentară. „Pentru ocuparea locurilor rămase, Consiliul de Administraţie al UMF Iaşi a acceptat propunerea rectorului UMF Iaşi, prof.dr. Viorel Scripcariu, de a organiza o a doua sesiune de admitere, în luna septembrie a acestui an. A doua sesiune de admitere va fi organizată după următorul calendar: 5 – 6 septembrie 2019 perioadă de înscrieri, 9 septembrie 2019 – examenul de admitere (testul grilă), 10 septembrie 2019 – depunere şi rezolvare contestaţii“, au punctat reprezentanţii UMF Iaşi.

Cei care candidează şi vor fi admişi pe locurile cu taxă trebuie să achite 7.500 de lei pe an la specializările Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, 5.000 de lei pe an la Asistenţă Medicală Generală şi Bioinginerie şi 4.000 de lei pe an la Balneofiziokinetoterapie, Nutriţie şi Dietetică şi Tehnică Dentară. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii