-3 grade Celsius la Iași la noapte. Urmează zile de noiembrie cu iarnă autentică

marți, 09 noiembrie 2021, 09:28
1 MIN
 -3 grade Celsius la Iași la noapte. Urmează  zile de noiembrie cu iarnă autentică

Un val de aer rece va ajunge în țara noastră în această săptămână.Potrivit accuweather, la Iași vor fi -3 grade Celsius la noapte.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, anunță că sunt așteptate temperaturi de iarnă.

Săptămâna aceasta, mai ales în a doua parte a ei, o masă de aer rece va determina scăderea valorilor de temperaturi sub ceea ce ar fi normal pentru a doua decadă a lunii noiembrie în țara noastră, a precizat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Cu siguranță în următoarea perioadă vor fi și episoade de iarnă autentică, spune Elena Mateescu, chiar dacă experiența ultimilor ani și statistica climatologică – cel puțin a deceniului 2011-2020, cel mai cald deceniu din istoria măsurătorilor și în țara noastră – arată că au fost în medie ierni mai blânde în România la nivelul temperaturilor medii.

Elena Mateescu spune însă că este prematur ca meteorologii să se pronunțe cum va fi iarna anului 2021-2022. Cert este că până atunci, „avem o lună noiembrie al cărei debut a adus zile de vară și ne așteptăm ca cel puțin până la sfârșitul lunii să mai avem astfel de alternanțe de zile mai călduroase, urmate de perioade mai reci”, a declarat directorul ANM la Digi24.

Care vor fi temperaturile la Iași în următoaree zile:

Comentarii