40 de urgenţe pe zi de sărbători la Spitalul pentru Animale de Companie al USAMV

vineri, 07 mai 2021, 01:50
1 MIN
 40 de urgenţe pe zi de sărbători la Spitalul pentru Animale de Companie al USAMV

Spitalul Clinic pentru Animale de Companie înfiinţat de USAMV Iaşi a tratat de patru ori mai mulţi pacienţi în perioada sărbătorile pascale decât în timpul programului de zi cu zi. Conform reprezentanţilor universităţii, medicii interni, cadrele didactice şi studenţii USAMV au asigurat funcţionarea non-stop a Compartimentului de Urgenţe, fiind singurul astfel de serviciu din toată zona Moldovei care a funcţionat după acest program în timpul sărbătorilor. 

Dacă, de regulă, media cazurilor era de 10 urgenţe pe zi, în perioada 30 aprilie – 5 mai au fost chiar şi 40 de cazuri în 24 de ore pe care le-au tratat cei de la USAMV, majoritatea fiind cazuri grave, care nu suportau amânare.

"Această afluenţă de cazuri este explicată şi de faptul că, în această perioadă, am fost singura linie de gardă din Iaşi, preluând atât urgenţele medico-chirurgicale, cât şi non-urgenţele. Prioritate au avut cazurile grave, dar în aceeaşi măsură s-a intervenit şi în cazurile mai puţin grave sau minore. Medicii interni, cadrele didactice şi studenţii care au lucrat în această perioadă s-au descurcat exemplar în faţa unui număr impresionant de cazuri, dând dovadă de profesionalism şi dăruire", a declarat conf.dr. Sorin-Aurelian Paşca, prodecanul Facultăţii de Medicină Veterinară din Iaşi.

Unicitatea spitalului deschis de USAMV constă în diversitatea specializărilor şi dotărilor cu echipamente medicale, precum şi în capacitatea de spitalizare, asistenţă şi supraveghere medicală a pacienţilor 24 de ore din 24, 7 zile din 7, indiferent de gravitatea patologiei, inclusiv în weekend şi în perioadele sărbătorilor legale.

Comentarii