Comunicat de presa

5 startupuri studențești ieșene de la FEAA pe podium la Tech Ideas by InfoEC Students la RubikHUB

miercuri, 13 aprilie 2022, 16:58
2 MIN

Studenții de la Informatică Economică FEAA Iași au participat în weekendul 8-10 aprilie 2022 la Piatra Neamț, la a 3-a ediție a evenimentului Tech Ideas by InfoEC students.

Organizat de Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Iași în colaborare cu Rubik Hub, evenimentul a fost posibil și datorită sprijinului partenerilor din mediul privat: WinMentor, Falcon, Modular Services, Codeless, Nexus, Graffiti Print, VitaminAqua și 5 to go. Acest tip de parteneriat face parte din strategia facultății de a aduce împreună mediul de business cu mediul academic pentru a putea asigura o integrare mai facilă a absolvenților noștri pe piața muncii.

Studenții de la Informatică Economică, coordonați de lect. univ. dr. Patricia Bertea, s-au grupat în 15 de echipe, fiecare echipă având o idee inovativă de startup în tehnologie. În timpul bootcampului, aceștia au trecut printr-o serie de workshopuri susținute de fondatori de startupuri, care au avut ca obiectiv familiarizarea studenților cu noțiuni de bază pentru orice fondator de startup:

  • Lean canvans
  • Customer profiling
  • User testing
  • How to pitch

Întrucât antreprenoriatul poate fi în prezent o opțiune de carieră atractivă pentru studenți, iar dezvoltarea gândirii antreprenoriale face parte din setul de competențe transversale necesare în orice domeniu profesional, studenții au avut ocazia să experimenteze timp de 3 zile viața de startup, să învețe de la traineri, să fie provocați de mentori în a-și depăși barierele și să-și vândă ideea potențialilor investitori.

Cu această ocazie, studenții au avut oportunitatea să cunoască și membri din 2 startupuri ieșene care anul trecut au primit investiții de peste 2 milioane de euro fiecare: Digitail și Fame UP, care le-au împărtășit din experiența lor.

Toate echipele s-au prezentat foarte bine și au fost încurajate să continue dezvoltarea ideilor lor tech. Dintre acestea, 5 echipe au atras atenția juriului și au urcat pe podium. Acestea sunt:

  • Locul 1: echipa Thaldro – își propune digitalizarea bonurilor fiscale
  • Locul2: echipa SmartUP – își propune digitalizarea programărilor de cabinetele stomatologice
  • Locul 3:
  • echipa SDGW WEB – își propune digitalizarea meniurilor în restaurante
  • echipa FourTech – își propune crearea unui ecosistem digital nutriție – sport pentru a ajuta consumatorii să aibă grijă de sănătate
  • echipa Cloșca și Puii – își propune realizarea unei aplicații pentru a ajuta persoanele care au frică de a vorbi în public să își învingă această frică prin gamification

Doamna decan al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, prof. univ. dr. Teodora Roman, prezentă la eveniment, a felicitat toți studenții pentru participare și implicare, asigurând audiența de suportul său continuu pentru acest tip de inițiative care aduc studenții și mai aproape de mediul real din piață.

Comentarii