74 de proceduri judiciare deschise României de către Comisia Europeană

marți, 04 octombrie 2022, 13:08
1 MIN
 74 de proceduri judiciare deschise României de către Comisia Europeană

74 de proceduri de infrigment, de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor de către un stat membru care nu aplică legislaţia UE, au fost deschise României de către Comisia Europeană, potrivit senatorului REPER Dragoş Popescu.

„Procedurile de infringement, aşadar de neîndeplinire a obligaţiilor asumate la nivelul Uniunii Europene, sunt deschise de către Comisia Europeană ca urmare a încălcării dispoziţiilor unor acte europene, a netranspunerii acestora, sau o transpunere defectuoasă, respectiv incompletă”, a explicat parlamentarul.

Comisia Europeană a deschis aceste acţiuni împotriva României la Curtea de Justiţie care, în anumite cazuri, poate impune sancţiuni financiare.

„Am atras astăzi atenţia în plen că este inacceptabil ca România să se afle într-o situaţie atât de gravă, iar prea înceata coaliţie de la guvernare să nu fie în stare să stingă focurile pe care ni le arată cei de la Bruxelles.

O alegere trebuie făcută, fie calea europeană, fie guvernanţii din executiv continuă să asiste pasivi cum numărul procedurilor de infringement la adresa României cresc sub ochii lor, iar discursul public este împins spre alternative extremiste”, a menţionat Dragoş Popescu.

Cititi mai multe pe presshub.ro

 

 

Comentarii