A căzut primul cap în scandalul de plagiat al ministrului Lucian Bode

vineri, 13 ianuarie 2023, 19:24
2 MIN
 A căzut primul cap în scandalul de plagiat al ministrului Lucian Bode

Fost coleg de partid cu Lucian Bode şi membru în comisia de la Universitatea Babeş Bolyai care i-a validat teza de doctorat a ministrului de Interne cu magna cum laudae, Radu Carp (FOTO SUS) a demisionat din CNATDCU unde era membru al Comisiei de ştiinţe politice, studii de securitate, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică. 

Ministrul Lucian Bode

Decizia a fost luată după ce în Consiliul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti i s-a cerut demisia din CNATDCU de către colegii săi. „Mi s-a cerut demisia din Comisia CNATDCU din cauza situaţiei cu Bode. Eu am precizat că vreau să-mi dau demisia de multă vreme, dar nu pentru acest motiv pentru că eu dorm liniştit după chestiunea asta cu Bode. Da, îmi reproşez într-adevăr că trebuie să fiu mai atent la unele citări şi să le sesizez, să le pun acolo în referat, dar eu dorm liniştit ştiind că mi-am îndeplinit atribuţiile pe care le-am avut. Într-adevăr îmi reproşez dar nu este o culpă uriaşă. Şi toţi membrii comisiei dorm liniştiti pentru că noi am făcut ce trebuia să facem (…)

Alţii nu pot să doarmă liniştiţi. (…) responsabilitatea acordării acelui titlu îi aparţine doamnei Andronescu care a semnat acel titlu, comisiei de la minister CNATDCU care a recomandat, panelului care a avut la dispoziţie toate elementele, acolo este responsabilitatea nu UBB conferă oferă titluri, doar recomandă.”, a declarat Radu Carp pentru HotNews.ro.

Carp a ţinut să precizeze că principalul motiv pentru care demisionează este ca urmare a faptului „că se vor pune mari presiuni pe CNATDCU şi nu vrea „să se interpreteze cumva”. „Nu are nicio legătură cu chestiunea domnului Bode din contra, nu vreau să se creeze comentarii şi discuţii că s-ar încerca ca în comisia CNATDCU să se stopeze acţiunea(…)

Demisia mea din CNATDCU se datorează faptului că instituţia funcţionează defectuos, nu există un cadru juridic care să ne protejeze pe noi ca membrii şi în faţa a ceea ce urmează sau în faţa unor acuzaţii noi nu avem niciun fel de protecţie”, a subliniat Carp.

Vezi mai multe detalii pe hotnews.ro

Comentarii