A fost muşcat pe câmp de o viperă

joi, 01 august 2019, 01:50
2 MIN
 A fost muşcat pe câmp de o viperă

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din Comăneşti, care a fost muşcat ieri de o viperă, a ajuns la Spitalul „Sf. Spiridon“ din Iaşi pentru a primi îngrijirile medicale necesare. 

Acesta a fost muşcat de un deget, în timp ce se afla pe un câmp, fiind transportat la Iaşi cu un echipaj medical pentru a putea primi tratamentul necesar. „Pacientul era stabil, nu a dezvoltat niciun fel de complicaţii, dar a ajuns la noi pentru administrarea de ser antiviperin. Starea sa este bună, a ajuns în timp util la spital“, a precizat dr. Ovidiu Popa, medic din cadrul SMURD Iaşi. Este important ca în astfel de cazuri victima să ajungă cât mai repede posibil la un medic, singurul tratament eficient fiind administrarea unei doze de ser antiviperin, orice muşcătură de şarpe fiind considerată o urgenţă medicală.

Simptomele muşcăturii de viperă includ durere acută, umflarea zonei afectate, stare de semiconştienţă, urme de înţepătură, decolorarea sau colorarea pielii în violet sau negru în zonaîn care a pătruns veninul. Medicii spun că nu este singurul caz de muşcătură de viperă din acest sezon, însă majoritatea cazurilor care au ajuns la Iaşi au fost transferuri de la alte spitale din judeţe învecinate, şi nu din judeţul nostru. Pentru a ne proteja, este indicat ca în zone unde există probabilitatea să fie şerpi să pur­tăm pantaloni lungi şi încălţăminte înaltă pentru a proteja gleznele, să mergem doar pe poteci marcate, iar în cazul în care şarpele este vizibil, acesta trebuie ocolit la distanţă cât mai mare.

Comentarii