A fost resfinţită catapeteasma veche de 400 de ani a unei biserici din Iaşi

luni, 10 ianuarie 2022, 02:56
1 MIN
 A fost resfinţită catapeteasma veche de 400 de ani a unei biserici din Iaşi

Catapeteasma bisericii din parohia „Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul”, cu o vechime de 400 de ani, a fost resfinţită vinerea trecută de către reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, după ample lucrări de reabilitare. A fost prezent la slujbă chiar nou-alesul episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, PS Nichifor Botoşăneanul, care a fost cel ce a resfinţit iconostasul şi a binecuvântat lucrarea de restaurare a catapetesmei.

Parohul bisericii este părintele Viorel Sava, care predă şi la Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, iar acesta a primit din partea patriarhului Daniel Ordinul „Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României”

Conform doxologia.ro, PS Nichifor Botoşăneanul a rostit, în cuvântul să de învăţătură, un apel pentru privirea Sfântului Ioan Botezătorul ca fiind dătător de sens şi ocrotitor al vieţii.

În cuvântul de mulţumire, părintele Viorel Sava a mulţumit comunităţii care a contribuit financiar pentru a salva acel obiectiv cu „valoare culturală şi spirituală foarte importantă”.

„Mulţumirea mea se întemeiază pe faptul că noi am salvat şi am repus în valoare icoane care mărturisesc 400 de ani de credinţă şi de spiritualitate ortodoxă intensă. În faţa unei icoane care are 400 de ani, te afli în faţa unui «munte de rugăciune». Noi, cei prezenţi, nu stăm doar pe pardoseală, ci stăm pe «munţi de rugăciune»“, a spus preotul.

FOTO: Flavius Popa

Comentarii